9 Декември, 2015 20:32 1 897 5

САЩ искат от ЕС да удължи санкциите срещу Русия

  • сащ-
  • ес-
  • русия

Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров

САЩ изисква от ЕС да удължи санкциите срещу Русия „без никакви дискусии“. Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров, по време на негова визита в Италия.

Решението за санкциите трябва да бъде взето по време на срещата на върха на ЕС на 14-ти декември. Лавров припомни, че „европейските икономически санкции са въведени до голяма степен по искане на САЩ“, пише ТАСС.

„Сред организациите, на които бяха наложени санкции от ЕС и САЩ са учреждения, които отпускат кредити на селскостопански производители. Това създава нечестно предимство за вносителите на храни от западните производители, при които възможностите за кредитиране не са спаднали.

Американският вицепрезидент Джо Байдън вече заяви, че Западът ще продължи натиска върху Русия, докато страната не „прекрати агресията си в Донбас“. Икономическите санкции срещу руската страна бяха въведени през 2014 г. във връзка с кризата в Украйна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Роска забрави да споменеш че джо байдан каза в киев че такава корупция, престъпност и кражби каквато е сварил в момента в украйна не е виждал никъде другаде в света.

    Коментиран от #2

  • 2 йбрм

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Ма той каза и че докато не върнат Крим на Украйна нямало да свалят санкциите. Кой е марионетка в този случай? Напомням, че в Крим не се води война поради тази причина - беше уважено правото на глас на жителите с гласуване (референдум проведен с наблюдатели) . КРИМ е предаден (на тогавашната УССР) като "АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА" и в момента е такава (16 март 2014) В ГРАНИЦИТЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ по волята на гласувалите!

    Коментиран от #5

  • 3 ПИСНА МИ

    0 2 Отговор
    Америка-голяма държава,СКАПАНА външна политика
  • 4 onq s konq

    2 1 Отговор
    Еса е момента Русия да наложи санкции тотално на целия свят,че да не пропусне някой:)
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "йбрм":

    е.ати опашатата лъжа.крим първо бе окупиран от русия ,а после се направи цирк с референдума и никоя страна по света не призна този цирк.
Новини по държави: