Отидете към основна версия

3 854 18

Иран с ракетно послание към САЩ

  • иран-
  • послание-
  • сащ

Страната укрепва ракетния си арсенал

„Докато САЩ подкрепя Израел, ние ще продължим да разширяваме нашите ракетни възможности. Нямаме място къде да складираме ракетите си. Нашите складове са пълни.“ Това бе заявено от бригаден генерал Хюсейн Салами от иранската Революционна гвардия, цитиран от „Ройтерс“.

Иранският министър на отбраната Хюсейн Дехкан, цитиран от Press TV заяви, че Иран засилва противоракетната си отбрана и никога не се е съгласявала да я ограничава. Той обеща да ускури оборудването на въоръжените сили с ракети, в съответствие с указа на президента Хасан Роухани.

През последните дни напрежението между Иран и САЩ отново започна да се покачва. Президентът Роухани разпореди увеличаване на производството на ракети в Иран, след информации, че САЩ готвят нов пакет от санкции. Те касаят иранската програма за балистични ракети. Преди няколко дни американските власти обвиниха Иран, че изстрелва балистични ракети край американски бойни кораби в рамките на военни тестове. Иран отхвърли обвиненията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иран: Саудитска Арабия ще си плати

    Властите в Иран предупредиха Саудитска Арабия, че ще плати висока цена, заради екзекуцията на шиитския духовник Нимр ал Нимр, съобщи ABC. Днес мини ...
    02.01.2016
    3 841
    2