Last news in Fakti

2 Януари, 2016 13:59 3 836 2

Иран: Саудитска Арабия ще си плати

  • иран-
  • плати-
  • саудитска арабия

Остри реакции след екзекуцията на Нимр ал Нимр

Властите в Иран предупредиха Саудитска Арабия, че ще плати висока цена, заради екзекуцията на шиитския духовник Нимр ал Нимр, съобщи ABC.

Днес министерството на вътрешните работи на Саудитска Арабия обяви, че е обезглавило 47 обвинни в тероризъм, сред които е и духовникът, който беше един от видните поддръжници на протестите през 2011 г. Той беше осъден за разпространяването на радикална идеология и членуване в терористични групи.

„Саудитското правителство подкрепя терористични движения и екстремисти, но потиска и екзекутира местните си критици. То ще плати висока цена за тези политики“, заяви говорителят на министерството на външните работи на Иран – Хосейн Джабер Ансари.

Ливанският Върховен ислямски шиитски съвет осъди екзекуцията, като я нарече екзекуция на разума, умереността и диалога, в изявление, подписано от вицепрезидента шейх Абдел Амир Кабалан.

Семейството на Ал Нимр призова за спокойствие. Неговият брат заяви, че семействoто е шокирано, но призова за мирна реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеист

    1 2 Отговор
    Фанатици подкрепяни от чичо Сам.
  • 2 некойси

    0 2 Отговор
    В исторически план, който се е закачал с персите е ял дървото.
    Не виждам защо нещата ще са по-различни и в наши дни.