Last news in Fakti

2 Януари, 2016 11:07 3 848 18

Иран с ракетно послание към САЩ

  • иран-
  • послание-
  • сащ

Страната укрепва ракетния си арсенал

„Докато САЩ подкрепя Израел, ние ще продължим да разширяваме нашите ракетни възможности. Нямаме място къде да складираме ракетите си. Нашите складове са пълни.“ Това бе заявено от бригаден генерал Хюсейн Салами от иранската Революционна гвардия, цитиран от „Ройтерс“.

Иранският министър на отбраната Хюсейн Дехкан, цитиран от Press TV заяви, че Иран засилва противоракетната си отбрана и никога не се е съгласявала да я ограничава. Той обеща да ускури оборудването на въоръжените сили с ракети, в съответствие с указа на президента Хасан Роухани.

През последните дни напрежението между Иран и САЩ отново започна да се покачва. Президентът Роухани разпореди увеличаване на производството на ракети в Иран, след информации, че САЩ готвят нов пакет от санкции. Те касаят иранската програма за балистични ракети. Преди няколко дни американските власти обвиниха Иран, че изстрелва балистични ракети край американски бойни кораби в рамките на военни тестове. Иран отхвърли обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даммм

    3 2 Отговор
    Сащ ще се доскачат...май вече цял свят им е мераклия да ги рита в мутрите....
  • 2 123455

    2 2 Отговор
    В САЩ управлява военна диктатура умело прикривана зад маската ,,демокрация,,.
    Това е един голям затвор,
    който нашите селяци боготворят,защото освен патешки лайна преди това не бяха виждали нищо друго.
    Заминават за САЩ точно като пълни безродници които оставят родината си на турци и мангали.
    Не се чудете как сме останали 500 години под ТУРСКО/дето сега ГЕРБ -берите искат да скрият факта ,че го е имало /.
    Ще наказваме Русия със санкций,за дето е водила война,за да ни освободи-
    смешковците само затриват държавата докато новите им приятели крадат и си въртят игата на световна политика за наша сметка.
    Някой смениха филията с мас с филия с американски маргарин или може би масло и губят времето на цял един народ,който не може да оцелее без Русия.
    Другото е демагогия.
  • 3 истроията учи

    2 2 Отговор
    САЩ-от 1914 г. до 2009 год са провоцирали над 92 войни и кървави преврати в над 60 държави по-света.Предлог-демокрацията.Жертвите са милиони.Тук не са включени ВСВ и действията свързани с нея.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 незнайко

    1 2 Отговор
    Докато има хора даващи минуси, на истините написани от 2 и 3 пост, БЪЛГАРИЯ ще продължава да затъва. Това означава , че КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ вече им е промила мозъците.

    Коментиран от #6

  • 5 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "истроията учи":

    Над 220 са войните и агресиите разпалени от САЩ и то след 1945г. до преди години, а не до днес. Има независими исторически институти в САЩ, които дават и пълни списъци на агресиите срещу чужди държави на САЩ за този период.
    И да не забравяме , че първата ядрена война е авторство на САЩ- 1945г.- 08 и 09 август.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "истроията учи":

    кои са тези кървави преврати дато сащ са извършили?

    Коментиран от #8

  • 8 Той

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Само един пример ще ти дам.
    27 юни 1974 година.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Той":

    пиши конкретно ако имаш нещо предвид.нека всички видим кървавия американски преврат дето до сега не сме подозирали за него!
  • 10 Gost

    3 0 Отговор
    "ускури оборудването"
    Ускурявам или ускорявам???
  • 11 tost

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Той":

    Сега разбрали как действа „кака“ деси?Иска трите имена,родословно дърво ,дата на раждане на всички избитите от краварите.САЩ е държавата водила най много войни,и ако някой е против тях е русофил,тъпак комунист.:)Какво ли не правят някой хора за един пробит долар.;)))

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "tost":

    кака ти деси деиства така че е конкретен във всяко едно твърдение.като го питаш за нещо дето е писал и веднага ти дава инфо като доказателство за твърденията.вие пишете като вестник работническо дело,а именно сащ с кървави преврати дрън,дрън,дрън...и ви питам кои са тези кървави преврати да ги разберем и научим и ние ,но вместо конкретика единия дава някаква дата ,другия се обиди как може да търся доказателства.и се почва пак персонално къв съм що съм...
    после се чудиш що нямам добро мнение за вас комунягите -путиновисти и ви смятам за тъпаци :)!

    Коментиран от #13, #15, #16, #17

  • 13 999

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Виетнам,Панама,Авганистан,Етиопия,Либия Ирак ,Боливия,Никарагуа,Ливан,Камбоджа,Гватемала,Лаос,Гана и така нататък. От 1914 с инвазията на Хаити до днешно време общо 91 военни намеси в различни държави и континенти.Написаното от мен може да се провери в Укипедия. Хайде тичай да сменяш памперса неграмотник.
  • 14 tost

    0 2 Отговор
    До кака деса с феса:Голям патриот си........да защитаваш чужди интереси.;)
  • 15 УПСсссссс

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Кое ти е конкретното ма-Когато ти писах,че Мадлин Олбрайт каза ще си заслужава смърта на 500 000 иракски деца--САМО заради американската кауза в Ирак--ти отрече--даже се изказа че "видиш ли аз съм бил там и съм ги броил"...със такива като теб няма смисъл да се спори..............
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 УПСсссссс

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Списъкът който ти пуснах в коментар 16 е взет от офицялният сайт на Американският Сенат.93 войни и преврати.----сега става ли ти ясно НАРОДЕ че деса защитава терорист № 1 ---САЩ.........

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "УПСсссссс":

    поне да видя от колко различни ника пишеш.кървави преврати не е имало нито в гватемала,нито във виетнам,нито в либия нито....в никарагуа,нито в камбоджа...та се вижда кои е неграмотника.прочети първо що е преврат после прочети къде са направили такива с американска помощ,после провери кои от тях са били кървави.та не е достатъчно да препишеш някакъв пост и после да твърдиш глупости до спукване.подобно на идитското ти твърдение че в ирак американците са изтрепали 500 хил деца.дадох ти разширен анализ на избитите в ирак и от там се вижда че не децата ,а всички изтрепани oт американците там не са 500 хил.много е лесно да пишеш местан,турчин и незнам кви си тъпизми,но като се наложи да си конкретен си мишка безподобна!