Отидете към основна версия

3 200 8

Баварски чиновник изпрати мигранти на Меркел

  • мигранти-
  • политик-
  • меркел
Снимка: АР/БТА

Баварски чиновник, недоволен от политиката на германските власти, изпрати в офиса на канцлера Ангела Меркел автобус с мигранти. 52 бежанци са се съгласили на 7-часовия път с автобус от Бавария до Берлин. Те са знаели къде и за какво отиват, тъй като сами са изявили желание да участват в акцията.

Политикът Петър Драйер, който оглавява община Ландсхут, още есента е обещал на Меркел да предприеме мерки, ако потокът бежанци към Германия не бъде намален. „Ние с това не може да се справим” е бил отговорът на Драйер на коментара на Меркел, че страната ще се справи с напливът от мигранти.

Драйер е обещал на германския канцлер, че ще се сблъска с някои последствия, ако в неговия регион бъдат изпратени повече бежанци, отколкото може да приеме. „Ако Германия приеме 1 милион бежанци, значи в моя регион те ще бъдат 1800 души. Аз ще ги приема. Но всички останали аз ще изпратя във вашия офис в Берлин”, е казал Драйер още тогава и днес изпълни обещанието си.

Според него, в Берлин не разбират много добре ситуацията с бежанците в отделните региони на ФРГ. Така например, в Бавария се изсипа най-мощният поток мигранти, тъй като много от тях влязоха от съседна Австрия. „В Берлин смятат, че броят на прииждащите е намалял, но бежанците стават все повече и повече, тъй като тези, които са дошли по-рано не изчезват”, обяснява политикът.

Какво ще прави Меркел с 52-мата мигранти от автобуса не е ясно. В телефонен разговор с Дайер, проведен още есента, тя му е казала: „Ако ми изпратите мигранти, ще ги изпратя обратно в Гърция, но след това те сами ще се върнат обратно при вас”.

Баварските власти, макар и да не споделят възгледите на Меркел относно миграционната политика, са се опитали да го разубедят. Няма информация как е приключила акцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини