Last news in Fakti

14 Януари, 2016 18:53 3 198 8

Баварски чиновник изпрати мигранти на Меркел

  • мигранти-
  • политик-
  • меркел
Баварски чиновник изпрати мигранти на Меркел - 1
Снимка: АР/БТА

Баварски чиновник, недоволен от политиката на германските власти, изпрати в офиса на канцлера Ангела Меркел автобус с мигранти. 52 бежанци са се съгласили на 7-часовия път с автобус от Бавария до Берлин. Те са знаели къде и за какво отиват, тъй като сами са изявили желание да участват в акцията.

Политикът Петър Драйер, който оглавява община Ландсхут, още есента е обещал на Меркел да предприеме мерки, ако потокът бежанци към Германия не бъде намален. „Ние с това не може да се справим” е бил отговорът на Драйер на коментара на Меркел, че страната ще се справи с напливът от мигранти.

Драйер е обещал на германския канцлер, че ще се сблъска с някои последствия, ако в неговия регион бъдат изпратени повече бежанци, отколкото може да приеме. „Ако Германия приеме 1 милион бежанци, значи в моя регион те ще бъдат 1800 души. Аз ще ги приема. Но всички останали аз ще изпратя във вашия офис в Берлин”, е казал Драйер още тогава и днес изпълни обещанието си.

Според него, в Берлин не разбират много добре ситуацията с бежанците в отделните региони на ФРГ. Така например, в Бавария се изсипа най-мощният поток мигранти, тъй като много от тях влязоха от съседна Австрия. „В Берлин смятат, че броят на прииждащите е намалял, но бежанците стават все повече и повече, тъй като тези, които са дошли по-рано не изчезват”, обяснява политикът.

Какво ще прави Меркел с 52-мата мигранти от автобуса не е ясно. В телефонен разговор с Дайер, проведен още есента, тя му е казала: „Ако ми изпратите мигранти, ще ги изпратя обратно в Гърция, но след това те сами ще се върнат обратно при вас”.

Баварските власти, макар и да не споделят възгледите на Меркел относно миграционната политика, са се опитали да го разубедят. Няма информация как е приключила акцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Браво!!!
  • 2 xitler

    0 1 Отговор
    vristaytegi v siriya za kikvo visa tezi

    Коментиран от #6

  • 3 БАБА ГЕНА

    2 0 Отговор
    смелчага е този баварски чиновник.тук у нас дали смее някой чиновник да направи подобно нещо.
  • 4 999гежс

    2 2 Отговор
    На Меркел като са и трябвали толкоз м.......ри да се беше обадила щяхме да и пратим факултета.
  • 5 копеле

    0 0 Отговор
    Жена и политика е пълен провал, заради тази свинчога Меркел сега Европа е пълен бардак и направо е.а майката на християнството, канейки тези рязани уурруди. Къде е новият Хитлер .
  • 6 656

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "xitler":

    Братовчед ти кой клас си бе?
  • 7 ФУ

    0 1 Отговор
    Разстрел за УБИЙЦАТА на Европа!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 ууу

    0 0 Отговор
    Утре ще пишат по медии --автобус с мирни мюсюлмани самовзриви за път към офиса на Меркелита,бомбата по всяка вероятност се сработила по рано от предвидената среща...Но не всички имигранти са такива а само 99,9999% от новодошли ,за предишните и дума да не става те са интегрирани ,особено това личи в Париж, след БАТАК-КЛАН..браво ..