Отидете към основна версия

3 214 6

Туристката, която едва не уби лебед в Охридското езеро, е албанка

  • лебед-
  • охрид-
  • охридско езеро-
  • македония-
  • туристка

Най-известният лебед в Македония оцеля след набезите на туристка, която искаше да си направи снимка

Оказа се, че туристката, която едва не уби лебед в Охридското езеро, за да си направи селфи, не е българка, а албанка. Това заяви за българският вестник "България Днес" Огнен Степенович, редактор от македонския вестник "Вечер".

„Вечер“, който първи публикува информацията за „убития“ от туристка лебед,, а само няколко часа по-късно македонски и британски медии написаха, че туристката е българка и полицията я издирва.
"Получило се е огромно недоразумение. Когато ние от "Вечер" пуснахме информацията, никъде не сме писали, че жената е българка. Докато фотографът ни е снимал, наоколо е имало туристически групи от България и Албания. Понеже не бяхме сигурни откъде е жената, написахме, че е от съседна страна. После разбрахме, че е албанка, но междувременно - неизвестно по какви причини, другите медии бяха решили, че е българка", обясни Степенович.

В социалните мрежи жители на Охрид споделиха снимки, на които се вижда, че лебедът Георги отново е със своето ято във водите на езерото, съобщи македонският вестник „Вечер.

През последните дни в социалните мрежи се споделяше информацията че, лебедът е със счупено крило, но се възстановява бързо.

„Георги оцеля след набезите на туристката.“;  „Надяваме се, че варварското поведение на туристката бързо ще бъде наказано“, коментират охридчани в социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: