Last news in Fakti

11 Март, 2016 17:44 3 170 6

Туристката, която едва не уби лебед в Охридското езеро, е албанка

  • лебед-
  • охрид-
  • охридско езеро-
  • македония-
  • туристка

Най-известният лебед в Македония оцеля след набезите на туристка, която искаше да си направи снимка

Оказа се, че туристката, която едва не уби лебед в Охридското езеро, за да си направи селфи, не е българка, а албанка. Това заяви за българският вестник "България Днес" Огнен Степенович, редактор от македонския вестник "Вечер".

„Вечер“, който първи публикува информацията за „убития“ от туристка лебед,, а само няколко часа по-късно македонски и британски медии написаха, че туристката е българка и полицията я издирва.
"Получило се е огромно недоразумение. Когато ние от "Вечер" пуснахме информацията, никъде не сме писали, че жената е българка. Докато фотографът ни е снимал, наоколо е имало туристически групи от България и Албания. Понеже не бяхме сигурни откъде е жената, написахме, че е от съседна страна. После разбрахме, че е албанка, но междувременно - неизвестно по какви причини, другите медии бяха решили, че е българка", обясни Степенович.

В социалните мрежи жители на Охрид споделиха снимки, на които се вижда, че лебедът Георги отново е със своето ято във водите на езерото, съобщи македонският вестник „Вечер.

През последните дни в социалните мрежи се споделяше информацията че, лебедът е със счупено крило, но се възстановява бързо.

„Георги оцеля след набезите на туристката.“;  „Надяваме се, че варварското поведение на туристката бързо ще бъде наказано“, коментират охридчани в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    3 0 Отговор
    Е, нали ви разправях , че от фотоапарат не се умира. После се оказа че не било смърт, а стрес, не било българка, а албанка....

    Коментиран от #6

  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    Айде сега да вярваме на "независимите" великобритански медии. И как отново яхнаха вълната на противо Българските истерии.

    Ха сънародниците ни от ЕС да се извинят за простащините шенгенски.
  • 3 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    единственото дето мога да кажа е:не ходете в бюром или бившата югославска република ,там българин е мръсна дума и ви дебнат опасности дори от неподозирани места.за информация лодкаря дето издави дваисетина българи ,получи присъда адекватна на това ,че е сгазил улично куче.още се чудя от къв зор хората ходят в тази селска страна .
  • 4 ха ха

    1 0 Отговор
    "Продадохме компютри на Япония" и последващото изявление "Не били компютри ами компоти, не било Япония ами Виетнам и не сме продали, а са ни ги върнали".

    Македонските вестникари се учат от българските си другари!
    Добре са усвоили!
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    О ЧУДО хора,убитият лебед възкръсна.А въпросната македонка в момента патентова нова хуманна технология за умъртвяване на птици в птицекларница ,посредством хващане за крилото и селфи.Хвала,чудеса се случват около нас.
  • 6 Изводите:

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Коста":

    1.Българите са виновни до доказване на противното.
    2.Македонските лебеди са железни!
    3.Британската журналистика си остава британска.

Новини по държави: