Отидете към основна версия

1 645 9

Кери предупреди Сирия относно опитите й да наруши мирните преговори

  • франция-
  • сирия-
  • мирни преговори-
  • външни министри-
  • джон кери

Американски държавен секретар днес се срещна с новия министър на външните работи на Франция и други висши европейски дипломати

Снимка АП/БТА

Американски държавен секретар Джон Кери заяви, че сирийското правителство се опитва "да наруши" мирните преговори, които предстои да се проведат в понеделник в Женева, съобщи Ройтерс.

В събота външният министър на Сирия Уалид Муалем заяви, че Дамаск настоява да не се разисква въпросът за президентски избори в страната.

Сирийското правителство заяви, че ще изпрати делегати в Женева, за да вземат участие в срещата, организирана от ООН, но отхвърли призива на пратеника на ООН за провеждането на президентски избори през следващите 18 месеца.

Американски държавен секретар се срещна с новия министър на външните работи на Франция и други висши европейски дипломати, за да обсъдят предстоящите мирни преговори, съобщи АП.

"Очакваме с нетърпение възобновяването на преговорите в Женева в понеделник", каза Кери по време на съвместна пресконференция с колегите си.

Министърът на външните работи Жан-Марк Еро беше домакин на срещата, която се проведе в Париж. На нея присъстваха още външните министри на Великобритания, Германия и Италия както и върховният представител за външната политика на Европейския съюз  Федерика Могерини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: