Last news in Fakti

13 Март, 2016 07:44 8 627 12

Сирийското правителство определя условия за нови мирни преговори

  • сирия-
  • мирни преговори-
  • правителство-
  • президент-
  • женева-
  • сирийска опозиция-
  • уалид муалем

Външният министър Уалид Муалем заяви, че трябва да бъдат изключени всякакви дебати свързани с президентски избори

Сирийското правителство определя условия за нови мирни преговори - 1
Снимка АП/БТА

Сирийското правителство заяви, че ще изпрати делегация за новите мирни преговори, които трябва да започнат в Женева в понеделник, но постави определени условия и граници в дневния ред, съобщава Би Би Си.

Външният министър Уалид Муалем, заяви в Дамаск, че трябва да бъдат изключени всякакви дебати свързани с президентски избори.

Говорител на опозицията на свой ред заяви, че предварителните условия на правителството могат да спрат преговорите, преди те дори да са започнали.

Основната сирийска опозиционна група заяви в петък, че ще настоява за назначаването на временно правителство с пълни изпълнителни правомощия, в което президентът Башар Асад и сегашното ръководство няма да имат никаква роля.

Съдбата на президента Асад бе една от основните пречки в предишните кръгове на мирните разговори.

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура заяви, че иска да види президентски избори в следващите 18 месеца, но в събота Муалем отхвърли идеята.

"Нито той, нито някой друг има право да говори за президентските избори. Това е изключително право само на сирийския народ“, каза той.

Той определи исканията на опозицията за временно правителство с пълни изпълнителни правомощия като "червена линия", която не трябва да се прекрачва.

"Ако това е което са си наумили, аз ги съветвам да не идват на преговорите, така те няма да ни отегчават и ние няма да ги отегчаваме," каза Муалем. Той добави, че правителствената делегацията ще се върне в Дамаск в рамките на 24 часа, ако опозицията не се появи.

По-рано тази седмица САЩ обяви, че насилието в страната е спаднало драстично, след като военните действия бяха прекратени преди преди две седмици. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    1 2 Отговор
    "Правителството на Сирия с ултиматОм"

    О и У не са съседни, ако ме разбирате мис Трачева!

  • 2 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Забравила си е очилата Папуре!
  • 4 Марко

    1 0 Отговор
    Дама с учила пише за ултиматоми. Класика!
  • 5 goni

    0 0 Отговор
    Муалем е изключително умен и като добавка с много добро чувство за хумор! Покрай него може да започне да ми харесва и Меркел!:) Боже, упази! Чак толкова извратен не съм!:)
  • 6 Региона чака с надежда

    0 0 Отговор
    Много е важно че офицери от САЩ признаха че с аподготвя;и въоръжавали и пращал анти сириисйки части>Сега от ЕКипа на Обама се чака да с е арестуват виновните длъжностни лица и да се осигури възможност на Сирийкото правителство да въстанови тежко повредените територии..НАй страшното е ако западни и други съучастници в масовите убииства настоят да бъдат вкарани масови убиици в нов кабенет >НЕ Е РЕдНО
  • 7 Атом

    0 0 Отговор
    УЛТИМАТУМ се изписва думичката.
  • 8 вмн

    0 0 Отговор
    направо атом
  • 9 сашо

    0 0 Отговор
    Но , колеги, моля Ви се. Да не се хващаме за правописа. Така , както изглежда, може да пише каквото си иска.
  • 10 бла бла

    0 0 Отговор
    пак добре че не е с ултимациум...
  • 11 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Ба много пре4и тоа Башар бре
  • 12 varnev

    1 0 Отговор
    ТЕЗИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА КОИСА КАТО КАКВИ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ДА КАЖАТ!!!!ОТ КОЯ ПЛЕМЕ СА НЕ ЛИ СА ОТ ЕРДОГАН КОЙ ИМ ДАВА ОРЪЖИЕ
  • 13 mediator37

    0 0 Отговор
    Заплаха с атОмна бомба се нарича ултиматОм.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания