Отидете към основна версия

1 736 10

Турция готова да изпрати наземни войски в Сирия

  • турция-
  • войски-
  • сирия

Реджеп Ердоган заяви, че страната ще продължи да обстрелва обекти на ДАЕШ

Турция е готова да изпрати наземни сили в Сирия, ако ситуацията в страната продължава да ескалира. Това бе заявено от турския премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от Sputnik.

Според него подобен ход би бил законен, като се имат в предвид действията, които ООН предприе за засилване на борбата с групировката Ислямска държава и противодействие на тероризма.

„Ако е необходимо, ние ще изпратим войски в Сирия. Ние ще вземем всички мерки, за да защитим нашата държава, както отвътре, така и отвън“, заяви Давутоглу пред  Al Jazeera Turk.

През последните седмици турския град Килис е обект на постоянен обстрел с ракети от сирийска територия. Счита се, че много от ударите са извършени от Ислямска държава. През последния ден турски военни обстрелваха цели на групировката са гаубици.

„Турция ще продължи да отвръща на огъня от Сирия, който удря граничния град Килис“, заяви Турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Ройтерс“. Той предупреди силите на ДАЕШ, че ще понесат големи загуби, ако продължат да обстрелват турска територия.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: