4 Май, 2016 15:39 1 718 7

ЕК препоръча свалянето на визите за Турция

  • ек-
  • визите-
  • турция

Препоръчва се удължаване на контрола по границите на определени страни

Европейската комисия обяви, че ще препоръча свалянето на визите за свободно пътуване за 80 млн. турски граждани, макар че Анкара все още не отговаря на всички 72 критерии, съобщи Financial Times.

Вице-председателят на ЕК Франс Тимерманс заяви, че Турция трябва да работи по критериите като по „неотложен въпрос“. Все пак постигнатият до този етап напредък за него е бил достатъчен, за да представи предложението пред Европейския парламент.

“Турция е постигнала забележителен напредък. Критериите обаче продължават да представляват предизвикателство за страната. Те са наистина важни. Трябва да бъдат изпълнени“, добави Тимерманс.

Анкара тепърва трябва да нанесе корекции в законите си за борбата с тероризма. Те трябва да съвпаднат с критериите на ЕС за защита на човешките права. Споразумението за свалянето на визите за турски граждани беше част от договора между Брюксел и Анкара за ограничаване на бежанския поток.

Предложено е и отпадането на визите за Косово.

От ЕК още предложиха въведените от Германия, Австрия, Швеция, Дания и Норвегия извънредни извънредни гранични проверки да бъдат удължени с още 6 месеца. Отчита се напредък в контрола по границите с Гърция. Резултат е дало и споразумението с Турция.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗКУРТ

    1 1 Отговор
    и преди съм казал ...това не означава нещо ....
    богатите турци патуват навсякъде , коѝто има пари си плаща 60 лири за виза и си тръгва .... визата не струва нищо .... коѝто няма пари си стои в къщи ... Хора които имам желание да имигирират си е друго , няма нищо общо с виза ... Човек коѝто е решил вече да имигрира визата не е бариера , за 50-60 лири не можеш да спираш хората. Така че да не помислите цяла Турция ще влиза в ЕС... + Още от сега вдигнаха цените на пасапортите в Турция .... Режима без виза наѝ много ще помогне на хора които имат роднини ве Германия (5 мил. Турци) , в Франция (800 хил Турци ).... и другите ...

    Коментиран от #2

  • 2 Съни

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОЗКУРТ":

    ТИ МАЙ НЕ СХВАЩАШ ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ--ТОВА НЕ СА ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ-МАКАР ЧЕ ИМА ТУРСКИ ПРОВИНЦИИ КОИТО ЩЕ СЕ ИЗНЕСАТ ВЕДНАГА В ЕВРОПА...ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ В ТУРЦИЯ Е ПЪЛНО С ТЕРОРИСТИЧНИ КЛЕТКИ КОИТО СЕГА БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ЩЕ ВЛЕЗАТ В ЕВРОПА..И ДРУГО--ОТНОШЕНИЕТО НА БРЮКСЕЛ КЪМ СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ--ЕДНИТЕ ГИ ВЪРТЯТ ГОДИНИ НАРЕД С ШЕНГЕН-А ТУРЦИЯ И СВАЛЯТ ВИЗИТЕ ВЕДЛНАГА...---ЕТО ТУК СЕ ВИЖДА БЕЗУМИЕТО И НЕАДЕКВАТНОСТТА НА Е.С.......
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Тия от тоя ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ да си вземат по комплект направи си сам меден месец и да заминават за турция !!!!Фесовете нямат място при ЕВРОПЕЙЦИТЕ !!! ЕВРОПА е до БЪЛГАРИЯ и ГЪРЦИЯ !!!!!Нека не забравят на каква цена тия фесове са ЕВРОПЕЙЦИ !!!!!!!
  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    1 0 Отговор
    Това европейските лидери не са с всичкия си. Да пуснат 80 милиона феса ей така да обикалят Европа, че са им малко онези резенки дето ги напъплиха. Питаха ли за това народите си дали са съгласни? Кой са те, че да решават без тяхно разрешение. Пускат ислямска държава в уредените си държави. Хак да им е. Сега ще гледаме атентат след атентата ама така им се пада като са вдлъбнати.

    Коментиран от #6

  • 5 Carfen

    1 0 Отговор
    И сега Ердоган пчата ли, печата нови паспорти за бежанците...
  • 6 КАРАМУРАТ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    само страх в очите ви ...
    но съдбата отдавна ви е решена , от страх и омраза няма фаѝда!
    ще има пак МОКОКО за вас :))))

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КАРАМУРАТ":

    АМДЖИКАЗЛИЯ никой не го е страх от фесове нито съдбата ни е решена!!!!! Файда ще има целия свят ако се отърве от б...ци като вас !!!!
Новини по държави: