Отидете към основна версия

888 1

Отмениха парламентарните избори в Македония

  • македония-
  • избори-
  • парламентарни избори-
  • отменени

По-рано днес Конституционният съд на на страната замрази всички предизборни дейности

Снимка АП/БТА

Правителството на Македония в сряда отмени предсрочните парламентарни избори, насрочени за 5 юни, съобщи Ройтерс.

Нова дата за провеждането на изборите обаче, не е била обявена.

По-рано днес Конституционният съд на страната нареди проверка на законността на решението за разпускане на парламента, което означава спиране на подготовката за изборите.

Европейският съюз и САЩ приветстваха решението на съда. В съвместно изявление върховният представител на ЕС по външна политика и сигурност Федерика Могерини и еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан заявиха, че това решение представлява "още една възможност за Македония да реши много сериозни въпроси, които са в сърцевината на продължителната политическата криза."

Парламентът на Македония вече беше разпуснат на 7 април от председателя му Трайко Веляновски заради предсрочните избори.

Първоначално се предполагаше, че гласуването ще се проведе на 24 април, но политическите опоненти на управляващата партия на бившия премиер Никола Груевски поискаха повече време, за да се подготвят честни избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Отмениха амнистиите в Македония

    Македонският президент Георге Иванов изцяло анулира амнистията за висши политически лица в страната, съобщи ABC. Амнистията за лица, обвинени в кор ...
    07.06.2016
    892
    0
Новини по държави: