Отидете към основна версия

13 870 20

Мъж с шлифер, взривове и кръв на Ататюрк

  • атентат-
  • истанбул-
  • летище-
  • ататюрк
Снимки: АП/БТА

Вниманието на хората на летището беше привлечено от мъж, облечен в шлифер. При адските жеги в Истанбул той нямаше как да не бъде забелязан, пише в. „Хюриет“.

Полицаите започнаха да го следват, той се приближи до двама други мъже и те усетиха, че са наблюдавани.

В този момент единият започна да стреля с автомат „Калашников“ напосоки. Полицаите отвърнаха със стрелба, а терористите се затичаха от входа към чакалнята на порта, там вторият атентатор-самоубиец дърпа щифта на експлозивите по тялото си.

В същия миг първото камикадзе се взриви на входа на терминала за външните линии.

Чухме изстрели при чекирането. Хванах семейството си и тичахме, разказва пред "Телеграф" Джим Йонг Ли от Южна Корея. Той си спомня, че някой им махнал и те се скрили в стая за молитви, докато не дойде полицията.

Изглеждаше сякаш някой е минал наоколо с булдозер и просто е разрушил целия вход на терминала, разказва пред Си Ен Ен Лоранс Камерън. Той си спомня, че човек в инвалидна количка беше зарязан. Всички тичаха към гърба на сграда, после обратно и никой не знаеше какво става, разказва Лоранс Камерън.

Близо трийсетина жени са се спасили в стая за молитва, други от чакащите пък са намерили укритие в кафене на терминала.

Всичко беше спокойно, а после се чу взрив и всички се паникьосаха. Последва втори взрив и тогава паниката обхвана всички. Не знаехме накъде да тръгнем, защото се страхувахме от още взривове, разказва пред BuzzFeedNews 36-годишен бизнесмен Трис.

Пристигащ в САЩ пътник пък разказва пред Си Ен Ен, че сцените, които е видял след слизането от самолета, са били подобни на "апокалиптичен филм".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: