Отидете към основна версия

3 205 24

И Лигурия призна Крим, сваля санкциите срещу Русия

  • италия-
  • русия-
  • санкции

Регионалният съвет на италианската област Лигурия одобри резолюция, призоваваща за вдигане на санкциите срещу Русия и за признаване на волята на населението от Крим за обединението с Русия, съобщава ТАСС.

Резолюцията с номер 100 е разработен от група от представители на партията "Северна лига".

Регионалният съвет препоръчва на националното правителство да засили действията на европейско равнище с оглед на отмяна на санкциите срещу Кремъл. Резолюцията също така посочва необходимостта от сътрудничество с Руската федерация, за да се гарантира сигурността.

Подобна резолюция вече беше одобрена и от Венето. На 5-ти юли Ломбардия ще дискутира по въпроса. С инициатива за сваляне на санкциите срещу Русия се очаква да излезе и Тоскана. Следва да се припомни, че подобни резолюции не разполагат с конкретна правна сила, но са отражение на политическата позиция на италианските региони.

Междувременно стана известно, че Франция също иска санкциите срещу Русия да бъдат отменени възможно най-скоро.

Това стана ясно по време на пресконференцията в Париж на френския външен министър Жан-Марк Еро. Той прие и разговаря със своя руски колега Сергей Лавров.

 Жан-Марк Еро все пак не пропусна да отбележи, че свалянето на санкции е свързано с изпълнението на договореностите от Минск.

Руският президент Владимир Путин пък продължи до 2018 г. ембаргото срещу хранителни продукти от ЕС, САЩ, Канада и други западни страни. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: