Last news in Fakti

8 Юли, 2016 09:21 1 830 24

Парламентът на Кипър прие резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • русия-
  • кипър

Рестриктивните мерки на Общността спрямо Кремъл са се оказали контрапродуктивни и не помогнали за регулиране на конфликта в Украйна

Парламентът на Кипър прие резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия - 1

Парламентът на Кипър с голямо болшинство в четвъртък прие резолюция за сваляне на санкциите срещу Русия, съобщи Интерфакс.

Документът беше подкрепен от 33 депутата, а 17 се въздържаха. Резолюцията предлага предлага правителството на Кипър да настоява пред Европейския съвет за отмяна на санкциите срещу Русия, защото те са се оказали контрапродуктивни и по никакъв начин не помогнали да се урегулира конфликта в Украйна“.

Освен това се настоява да се работи заедно с Москва, за да се достигне до премахването на ограниченията пред износа на кипърски стоки за Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    Резолюцията на Кипърския парламент е всъщност вид "референдум" на парламента БЕЗ ПРАВНА СТОЙНОСТ- просто настоятелно предложение за премахване на санкциите срещу Русия пред парламента на Европа,т.е. ЕС.Това искат и Гърция,и Франция,и България...и почти всички страни членки.НИКОЯ ОБАЧЕ НЕ СМЕЕ ЕДНОЛИЧНО ДА НАРУШИ ЕМБАРГОТО,ЗАЩОТО ДИРЕКТНО ИЗХВЪРЧА ОТ ЕС!:)

    Коментиран от #14

  • 2 666

    0 2 Отговор
    Същото искат и Италия, Испания, Англия и то май....по-голямата част от ЕС. Същото не искат САЩ. Изхвърча от ЕС звучи някак грубо. Една държава вече напуска ЕС, а още няколко мислят да я последват. Дали не е защото ЕС се превърна в колония на САЩ? Колко дълго може да продължава това? Не повече от 3-4 години. После отцепилите се държави ще направят съюз подобен на ЕС, но с Русия. НАТО ще изгуби влияние и ще се създаде нова организация, начело с Русия. Само се чудя ти с кво ще се заяждаш тогава :). А...да. Ще си смениш ника и ще възхваляваш Русия. Същото ще направи и твоя идол Брисов.

    Коментиран от #5, #8, #17

  • 3 незнайко

    0 2 Отговор
    И други ще се усетят, че е така, независимо че го знаят.
  • 4 наздарове

    3 1 Отговор
    A-a-a-a-aхахаха
    "и ще се създаде нова организация, начело с Русия"
    А Северна Корея и ИДИЛ ще се присъединят ли?
  • 5 тома неверни

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Блаженни са вярващите !
  • 6 рйд234ъ892т5ъ4236

    0 0 Отговор
    гърция трябва да бъде изхвърлена от евро саюза веднага
  • 7 Киро

    2 0 Отговор
    Хаха, приел резолюция...

    И кво? ЕС ще си го премести в другия крачол заради тяхната резолюция.

    Ма гърчуята открай време си гледат само на тях да им е добре и такива неща, като съпричастност и обща политика са им чужди.
  • 8 Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Подобни глупости отдавна не бях чел, посмях се здраво!

    Коментиран от #9

  • 9 Л Ю Т

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Кире,от вчера чакам да ми напишеш къде да дойда.Айде мъжки,че трябва и на лов да ходя-няма да си губя времето с теб.Пиши.

    Коментиран от #16, #18

  • 10 Сорос

    0 2 Отговор
    Е.С.--тик-так....тик-так..Разпада се-ФАКТ
  • 11 калъч

    0 2 Отговор
    Извратеният евро-гейски съюз се пропуква сериозно.И това е точно заради безумието на политиците му в Брюксел.Сами са си виновни.Наистина евроскиптиците стават все повече-просто хората проглеждат.Е.С. е същата номенклатура и тирания като бившият СССР.
  • 12 раптор

    0 2 Отговор
    Получи се едно неудобно такова... С крак в дупето ще ви праскаме русофоби! За сега сме само с палец!
  • 13 яшката

    0 2 Отговор
    На колене бе евро-атлантически гейове---на колене пред Властелина Владимир Путин....
  • 14 Carfen

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Мислиш ли наистина, че ако Франция например наруши санкциите, ще изхвърчи от ЕС? И какво ще остане от ЕС тогава?

    Иначе не разбрах каква е ползата от тези санции и какво спечели Европа от тях. Путин си е на власт, а руснаците никога не са го обичали повече от сега. А пък и Путин да падне от власт, дали руснаците и този който стане президент ще сменят курса по отношение на Украйна и Крим?
  • 15 onq s konq

    2 0 Отговор
    "Най-о-би-чам луди луди матрьошки...":)
  • 16 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Л Ю Т":

    Я, мишка, имаш желание да ти направя зъбите сираци?

    Булевард България 75, към 6 свършвам работа, можеш да си вземеш и някое другарче, ако изобщо дойдеш, мишка !!!

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Мани ги русофобите. Напъните им стигат, колко да ги надушват мухите. :)
    Споделям мнението ти за нов, независим от САЩ евросъюз, който дори и да не бъде начело с Русия, дори и да не включва Русия, ще бъде в нормални съседски, търговски и икономически отношения с нея, изграден на национални интереси, а не на слугинаж спрямо САЩ. Икономическите, гео-политическите и ресурсови взаимоотношения Европа/Русия предполагат много повече разбирателство, доколкото са отношения между съседи, отколкото зависимостта от интереса на презокеанска Америка.
    ЕС и НАТО в сегашната му форма вече са отживелици, но само времето ще покаже докога ще се задържат поддържайки световното деспотство на долара и САЩ за сметка на всички останали. Европейските народи, за разлика от българският не са заспали и знаят да защитават националните си интереси и идентичност. А тези интереси ясно се вижда, че не съвпадат с интересите на САЩ.
    Една страна вече доброволно изрази желанието си да напусне ЕС, въпрос на време е друга да реши да наруши съсипващото я ембарго и въпрос на премерени интереси.
    до "Onq s konq"
    Ако кантара на Гърция натежи в полза на Русия мислиш ли, че ще остане в ЕС? Милиардите на ЕС няма да текат вечно, а и идва време да почнат да си ги изискват с лихвите. От друга страна Русия може да налива тепърва много в гръцката икономика, пък с Русия за гърба, нека някой си потърси заемите ;)
  • 18 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Л Ю Т":

    Аре бе ей мишок къде си бе?

    Нали беше голем смелчага а?

    Коментиран от #22

  • 19 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Язе пък сАм на Луната, ама на опаката и страна, дйет ония Розовите Газовйе пеат за ней. Кв' о ша водиш? КосмонаФт, астронаФт или тайконаФт? Шшш, ай без излишен мъШкарлък! От писанията ти следва къФ си, тФа ушанки, мишки, *ишки, тйез епитети те издават,като мултикомплексар.

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Монго":

    манго сега и кирето ли предизвика на дуел?и като ти каза къде да го намериш се оказа старата история ,че ще идеш ама сега имаш работа.

    Коментиран от #21

  • 21 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Деска да чете постовете. ЛЮТ и Киро нещо се напъват, последния дава някакъв адрес. Аз само пародирам, откъде смеллст за друго. Ти не се обаждай, не посягам на жени или индивиди с неопределен пол. Така ще си в безопасност, за съжаление...

    Коментиран от #23

  • 22 Л Ю Т

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Киро":

    Кире,я виж кога съм ти писъл-в 12-30 а ти ми пишеш чак след 4-5 часа.Нали ти казах че отвам на лов-нямам време за губене.Ще дойда бе мъжкарче-само ми дай по-точни данни.Защото точно този район го знам много добре-и на този адрес има няколко фирми.Напиши ми каква кола караш и ще те чакам пред нея.А това за зъбките не се знае-такива като теб с лопатата съм ги оправял.....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Киро

    0 0 Отговор
    Ма не ми се обяснявай бе, мишка!

    Къв лов бе, сега е забрана!

    Знаеш адреса, аре идвай, в 6 свършвам!
    Аз съм към 2 метра, с тъмни дънки и светло синя риза съм, ще ме познаеш! На тоя адрес има само една бизнес сграда!