Отидете към основна версия

1 822 0

Метежниците сгащили генерал по време на сватба

  • турция-
  • сватба-
  • преврат

Група висши военни заловени по време на сватбена церемония

Снимка: БТА/AP

Командирът на турските военновъздушни сили е бил взет за заложник от поддръжниците на провалилия се преврат в Турция, докато е присъствал на сватба, съобщи „Хюриет“.

През тази нощ отделни групи от турската армия се опитаха да направят военен преврат в страната.

Генерал Абидин Юнал е присъствал на сватбата на дъщерята на генерал Мехмет Савнер. . Савнер е командир на бойната група Ескишехир. Тържеството се е провело в Истанбул.

По време на церемонията пет хеликоптера са кацнали в двора на церемониалната зала, като според информациите, дори са открили огън.

Военните са нахлули и са взели Юнал, Савнер и още няколко висши военни за заложници. На сватбата са присъствали множество военни командири.

Командирът на флота Вейсел Кьозел пък беше отвлечен на морска фрегата. Той вече е в безопасност. В момента се намира в базата Гелджук.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • НАТО и Европа зад турското правителство

    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг похвали съпротивата на турското население срещу опита за военен преврат в страната, съобщи ДПА. &bdqu ...
    16.07.2016
    1 370
    3
  • Преврат, инсценировка или гражданска война?

    Какво се случи в Турция? Неуспешен опит за преврат, инсценировка на Ердоган или епизод от вече започнала гражданска война. Политици и експерти коменти ...
    16.07.2016
    4 383
    5
  • Няма опасност от бежанска вълна

    Няма никакви индикации за бежанска вълна. Това заяви подчерта премиерът Бойко Борисов, след свиканото в събота ново заседание на шефовете на службите ...
    16.07.2016
    1 642
    2
Новини по държави: