Отидете към основна версия

1 835 5

Обречена ли е Европа да се подчинява на САЩ?

  • ес-
  • европа-
  • сащ-
  • обречена-
  • пари-
  • пол робъртс-
  • пропаганда

Пропагандата на Вашингтон е в действие

Снимка: БТА/ AP

„Единствен пръстен ги владее... и в тъмнина ще ги обвие“

„Властелинът на пръстените“, Дж. Р. Р. Толкин

Резултатът от Втората световна война бе една завладяна Европа – но не от Берлин, а от Вашингтон. Старият континент попадна в ръцете на САЩ в резултат от плана „Маршал“ за възстановяване страните, които не попаднали под властта на Кремъл. Освен това Вашингтон подчини европейските военни чрез НАТО, британският паунд като световна резервна валута бе заменен от американския долар, а европейските страни бяха подчинени на ЕС – инициатива на ЦРУ да контролира цяла Европа.

С малки изключения – като Великобритания – членството в Европейския съюз е равносилно на загуба на финансовата независимост, пише Пол Робъртс от Института политическа икономика, цитиран от Paulcraigroberts.org.

През 70-те години на миналия век той попитал високопоставен служител във Вашингтон – с контрол върху международните въпроси по сигурността – по какъв начин САЩ успяват да накарат другите страни да правят каквото искат.

„Пари“, му отговорил той. „Ние даваме на лидерите им торби с пари. Те ни принадлежат“. Европейският съюз служи на интересите на Вашингтон, а не на европейските страни.

Не е възможно всеки европейски лидер да е толкова глупав, че да вярва, че Русия е нахлуха в Украйна, че Русия всеки момент ще нахлуе в Полша и Балтика, или че Путин е „новият Хитлер“. Това са абсурдни твърдения, които са пропаганда от страна на Вашингтон да прикрие истината. Пропагандата на Вашингтон е изключително прозрачна. Дори идиот не би й повярвал.

И въпреки това ЕС и НАТО следват тази пропаганда. Защо? Отговорът са парите на САЩ. ЕС и НАТО са крайно корумпирани. Единственият начин европейците да избегнат ядрена Трета световна война е да последват примера на Великобритания и да кажат сбогом на създадения от ЦРУ съюз. Да напуснат и НАТО, използван от Вашингтон за инструмент за световна хегемония.

Защо европейците искат да умрат за световната хегемония на Вашингтон? Защо искат да бъдат унищожени от война с Русия? Отговорът е, че няма никакво значение какво мислят европейците, защото САЩ създадоха правителство, което не се вслушва в желанията им. Правителството на ЕС се интересува единствено от парите на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини