Отидете към основна версия

862 0

15 август: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки
Снимки АП и Синхуа / БТА

Индия чества 69 години от своята независимост. Сградата на правителството в Ню Делхи грейна като слънце по време на тържествата. Индия получава своята независимост от британското колониално господство на 15 август 1947 г.

Активисти от Пакистанския младежки форум излязоха на протест заради Деня на независимостта в Индия. Те изгориха огромен портрет на премиера Нарендра Моди.

Полша днес отбеляза своя Ден на армията. В столицата Варшава се проведе военен парад, в който взеха участие всички армейски части в страната. През центъра на града преминаха десетки военни превозни средства.

Силен дъжд се изсипа над руската столица и околностите, причинявайки покачване на речните нива и пропукване на дигите.  Водата се изля по улиците на Москва, превръщайки пътните платна в своеобразни реки, които уловиха в капан десетки хора и автомобили. Около 200 души са били евакуирани от превозни средства, заседнали сред водите.

Първият в света сателит за квантова комуникация, който Китай се подготвя да изстреля в орбита, е наречен "Мо Дзъ", на името на китайски учен и философ от 5-ти век. Новината съобщиха инженери от Китайската академия на науките (КАН). Според КАН квантовият спътник ще провежда експерименти върху високоскоростната квантова доставка на съобщение между сателитни и наземни станции, както и ще тества телепортацията на фотони. Това ще бъде първият в света експеримент по квантова телепортация между Космоса и Земята.

Два състезателни прасета прескачат препятствие по време на селски празник в Сан Бернардино, Швейцария. Празникът е посветен на Възнесението на Мария Магдалена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини