Отидете към основна версия

2 837 4

Иран се обиди на Русия

  • иран-
  • база-
  • русия

Русия използвала базата в Хамедан без предизвестие

Министърът на отбраната на Иран заяви, че Русия е използвала военната база в Хамедан без предизвестие, съобщи MEHR News.

“Руснаците са запалени по това да покажат, че са водеща сила и че могат значително да повлияят на тенденциите за сигурност. Те искат да покажат, че са ефективни в операциите си в Сирия. Така те ще си гарантират възможността да преговарят с американците и да участват в политическото бъдеще на Сирия.

Русия беше въвлечена в сирийската криза по настояване на сирийското правителство. На сирийците им липсваше департамент за въздушни удари, така че руснаците планираха да разположат част от въздушната си флота там. След краткото прекратяване на огъня обаче, САЩ, Саудитска Арабия и Катар започнаха да въоръжават терористите с модерно въоръжение.

С оглед  на терористичното предвижване в Сирия и нуждата от по-силно конфронтация с тях, руският въздушен флот имаше нужда от място за презареждане с гориво в по-тясна област. Следователно от там започнаха да използват базата в Хамедан. Ние не сме предоставяли базата на Русия за постоянно и руснаците не са тук, за да останат“, заяви Хюсеин Дехгхан.

В същото време от иранското външно министерство показаха недоволство от това, че Русия е разгласила полетите от иранската база. От там определиха този факт , като „един вид фукане и несъобразителност“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини