Отидете към основна версия

1 990 4

Европа все по-недоволна от бежанците

  • европа-
  • проучване-
  • бежанците

Притеснения относно миграцията в целия свят

Снимка: БТА/AP

Отрицателните настроения спрямо бежанците нарастват в световен план. Това показва проучване на Ipsos, проведено сред 22 страни в целия свят.

Нараства малцинството от хора, искащи затваряне на границите на своите страни за бежанци. Все повече нарастват опасенията, за това, че сред имигрантите има и терористи.

Негативните нагласи са постоянно високи в Турция, Италия, Русия, Белгия и Унгария. Около 78% от анкетираните твърдят, че имиграцията в техните страни се е повишила през последните пет години.

 

Най-голям ръст във възприятието за повишаваща се имиграция има в Турция, Швеция, Германия и Франция. Около 45% от хората смятат, че имигрантите имат негативно влияние върху техните страни, докато само 20% виждат позитивен ефект. В Индия и Саудитска Арабия са най-позитивно настроени, като съответни 48% и 45% виждат позитивен ефект от имигрантите в своите страни.

49% анкетираните смятат, че в техните страни има твърде много имигранти, а 46% не харесват начина, по който това изменя държавите им.

Проучването е извършено в Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Унгария, Индия, Италия, Япония, Мексико, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Турция и САЩ. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: