Отидете към основна версия

1 882 9

Украйна предупреди: Изборите в Крим ще са незаконни

  • украйна-
  • изборите-
  • крим-
  • ще са незаконни

Министерството по въпросите на временно окупираните територии и вътрешно разселените лица в Украйна заявява, че предстоящите избори за Държавна Дума на Руската Федерация в окупирания от Русия Крим, ще са незаконни, а организаторите ще носят наказателна отговорност.  Това съобщи Интерфакс – Украйна.

„Във връзка с това, че на временно окупираните територии на Автономната република Крим бе проведена предизборна кампания за кандидати за депутати на Държавната Дума на Русия, Министерството смята за необходимо да напомни, че гласуването ще е незаконно. Организаторите на кампанията ще понесат наказателна отговорност”, се казва в изявление на министерството, обнародвано днес.

В него се отбелязва още, че гражданите, които ще бъдат въвлечени в процеса, така също и  представители на партии и членовете на избирателни комисии и наблюдателите, автоматично стават нарушители на нормите на международното и националното право.

„Призоваваме гражданите на Украйна, които се намират в окупираните територии на Крим да не участват в изборите. Тази процедура на територията на временно окупираният полуостров е нелегитимна и няма да бъде призната от световната общественост. Крим е неотменна част от Украйна”, се подчертава още в изявлението.

Изборите ще се проведат на 18 септември тази година. Близо 200 международни наблюдатели са ангажирани с тях.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: