Отидете към основна версия

2 417 17

САЩ се подготвят за доминация във въздуха

  • сащ-
  • самолет-
  • доминация-
  • изтребител-
  • програма-
  • ввс

Как ли ще изглежда следващият американски самолет?

Снимка: Northropgrumman

Военновъздушните сили на Съединените американски щати се подготвят за доминация във въздуха през следващите години, пише Defense News.

Американските военни правят анализи и ще започнат изграждането на боен изтребител от следващо поколение, но са изправени пред няколко въпросителни.

Основната въпросителна е дали да бъде създаден усъвършенстван самолет или интегриран такъв със системи, които включват и бойни дронове.

Американците търсят продължение на многоцелевия стелт изтребител Ф-35, а програмата е наречена „Next Generation Air Dominance“ (Следващо поколение на въздушна доминация). Военновъздушните сили се надяват да имат летящ прототип през следващото десетилетие.

Бригаден генерал Алексус Гринкевич заяви, че реалистично да се мисли за следващия властелин във въздуха към 2028 година.

Все още не е ясно дали новата гордост на американците ще е в графа „изтребител от шесто поколение“ или нещо съвсем различно.

Гринкевич заяви, че все още е рано да се говори за външния му вид, но според него системите на самолета няма да приличат на традиционните такива.

Не се изключва и възможността самолетът да не е типичен изтребител. Според военните специалисти американците ще заложат на интегрирана система от летателни машини.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини