Отидете към основна версия

8 396 17

Бил Гейтс дарява милиардите си за благотворителност

  • бил гейтс-
  • милиарди-
  • благотворителност-
  • деца-
  • състояние-
  • богатство

Богатството на милиардера ще отиде за благотворителност след смъртта му

Основателят на Microsoft обясни какво се крие зад даденото от него обещание да остави цялото си богатство за благотворителност, а не на трите си деца.

По време на участието си в сутрешното предаване на телевизия itv — "Тази сутрин", Бил Гейтс заяви, че децата му много добре разбират, защо след смъртта си баща им няма да им остави и цент.

60-годишният милиардер заяви, че децата му се гордеят с неговото решение да помогне на най-бедните в света, като даде цялото си състояние за благотворителни и хуманитарни каузи.

Гейтс обясни, че вместо да остави на двете си дъщери и сина си попечителски фондове с милиарди долари, той ще инвестира в тяхното образование и ще се погрижи да получат чудесни перспективи, които да ги изстрелят напред в професионалните сфери, които сами изберат.

Въпреки това той добави, че предпазната финансова мрежа под тях все още е на мястото си и тримата "никога няма да изпитат финансови затруднения."

"Не е в полза на децата да разполагат с огромно богатство, оставено им в наследство. Подобно нещо би превърнало в гротеска всичко, което ще постигнат със собствени усилия, създавайки си собствен път в живота", обясни Гейтс.

60-годишният Гейтс и 52-годишната му съпруга Мелинда имат три деца заедно — 20-годишната Дженифър, 17-годишният Рори и 14-годишната Фийби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини