Отидете към основна версия

1 569 1

Орбан: Тръмп сложи края на либералната недемокрация

  • виктор орбан-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Унгарският премиер доволен от новия президент на САЩ

Снимка: БТА/АP

„Победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ бележи края на либералната недемокрация, която беше водеща през последните две десетилетия“ Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от „Business Insider”.

Орбан беше първият европейски лидер, който през лятото открито изрази подкрепата си за Доналд Тръмп в рамките на американските избори.

„Това е вторият ден от едно историческо събитие, в което западната цивилизация успешно се освободи от пределите на една идеология. Ние живеем в нещо, което наричам либерална недемокрация. Сега му дойде края и ние можем да се върнем към истинската демокрация.

Ние можем да наричаме проблемите с истинските им имена и да им намираме решение, не на базата на някаква идеология, а на базата на прагматично мислене. Минаха два дни от големия взрив и още сме живи. Какъв прекрасен свят? Това показва колко креативна е демокрацията“, заяви Орбан. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Куба притеснена от избора на Тръмп

    Куба е притеснена от избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщава Си Би Ес. Островът на свободата се тревожи, че след две години на разведрява ...
    10.11.2016
    1 469
    3
  • Сандърс с мощно послание към Тръмп

    Сенаторът на Върмонт Бърни Сандърс заяви, че е готов да работи с Доналд Тръмп за доброто на Америка, съобщи „Хъфингтън Поуст“. Сандърс ...
    10.11.2016
    2 283
    2
Новини по държави: