Отидете към основна версия

1 824 7

Израел има доказателства за заговор между ООН и Обама

  • израел-
  • сащ-
  • резолюция-
  • оон-
  • заговор-
  • президентска администрация-
  • барак обама-
  • доналд тръмп

Посланикът на Израел заяви, че ще негови служители ще предадат доказателствата на новата президентска администрация

Снимки АП/БТА

Израел започна сериозна офанзива, като част от започналата вече бясна война срещу отиващата си президентска администрация на САЩ, твърдейки, че разполага с "неоспорими" доказателства за връзката на Барак Обама с критичната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която се обявява срещу застрояването на Западния бряг. Това заяви Давид Кийс — говорител на израелския премиер Бенямин Нетаняху — в интервю за Fox News.

Обвиненията бяха потвърдени още веднъж и от израелския посланик във Вашингтон Рон Дермер, който няколко часа по-късно заяви пред CNN, че събраните доказателства ще бъдат представени на новата президентска администрация.

Той заяви, че страната му разполага с "безспорни доказателства", уличаващи администрацията на Обама в заговор със Съвета за сигурност, който е дал зелена светлина за приемането на резолюцията. "Ние ще представим тези доказателства на новата администрация по съответните канали и ако искат да я споделят с американския народ, то ние ще ги приветстваме за решението", каза посланикът на Израел.

Администрацията на Обама категорично отрече обвиненията, които бяха направени и от самия Нетаняху.

Най-новите коментари идват ден, след като американският посланик в Израел Дан Шапиро, бе привикан в кабинета на Нетаняху да обясни защо САЩ не са наложили вето на резолюцията, а са се въздържали.

Твърди се, че Тръмп и израелския премиер Бенямин Нетаняху са оказали сериозен натиск над администрацията на Обама да наложи вето над приетата в петък резолюция. Въпреки това САЩ се въздържаха от гласуване, което стана причината за приемането на тежката резолюция срещу Израел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини