27 Декември, 2016 11:27 1 543 2

Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре времето

  • оон-
  • тръмп-
  • резолюция-
  • доналд тръмп-
  • промяна-
  • израел-
  • позиция-
  • сащ

Това беше първият коментар на новоизбрания президент на САЩ след приемането на резолюция срещу Израел

Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре времето - 1
Снимка АП/БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, заявявайки, че организацията е просто клуб, където хората "да си прекарват добре времето", пише АП.

Публикацията на Тръмп в Туитър е последният му коментар по отношение на приетата в петък от Съвета за сигурност на ООН резолюция, която осъжда строежа на израелски селища на Западния бряг и в Източен Йерусалим.

"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре времето

Тръмп вече е косвено заяви, че ще донесе промяна в ООН, след като официално заеме президентския пост. В друга своя публикация в Туитър от миналата седмица, той предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще бъдат различни след 20 януари", правейки препратка към деня, в който ще встъпи в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре времето

Преди около година, в интервю за АП, новоизбраният президент на САЩ заяви, че иска да бъде "много неутрален" по отношение на Израел и палестинския въпрос. Но тонът му определено стана по-произраелски с течение на времето и напредването на президентската му кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    9 0 Отговор
    А ми прав е! Като се има в предвид войните през последните години, като добавим и Кипърският въпрос от 72 година... - Каква работа свършиха ООН? - До колкото помня тази организация не е нито средство за масово осведомяване, не е Социална Служба - нито Благотворителна Организация!
    Не е и Пенсионерки Клуб или Кръжок. Не е и място за Худжествена самодейност...
    -Какво в същност прави ООН?
  • 2 Morgoth

    2 0 Отговор
    Няма как ООН да има тежест след като нито САЩ нито Русия се съобразяват с нейните решения. Така че Тръмп вместо да критикува да вземе да направи нещо - напълно в неговите възможности е.