Отидете към основна версия

1 358 8

Компроматна война преди инагурацията на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • компромати-
  • война-
  • президент

Тръмп ще встъпи в длъжност на 20 януари

Снимка: БТА/ AP

„УикиЛийкс“ постави под съмнение достоверността на доказателствата за връзки на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп с Москва. Такова съобщение пусна „УикиЛийкс“ на страницата си в Туитър.

„Документ от 35 страници в pdf за Тръмп (и за неговите връзки с Русия), публикуван от портала BuzzFeed, не е разузнавателен доклад. Стилът, фактите и данните не предизвикват доверие“, се казва в съобщението.

Освен това съветничката на Тръмп Келиан Конуей заяви, че избраният президент не е бил уведомен за приложението от две страници към доклада на американското разузнаване, в което се съдържа компрометираща информация на „руски агенти“ за милиардера.

Конуей също така обърна внимание, че всички източници в медийните съобщения не са назовани и от части записите се позовават на руски източници. Тя подчерта, че нищо не е доказано.

В мрежата беше публикуван документ, който стана повод за изявление на разузнаването, че Москва притежава компромат за Доналд Тръмп. Документът, публикуван от BuzzFeed, е пълен с неточности и грешки. Авторът на записките твърди, че Федералната служба за сигурност (ФСБ) е подслушвала президентския апартамент в хотел, където Тръмп бил канил проститутки.

Тръмп вече коментира информацията за компромата. Той направи изявление чрез един от своите адвокати с опровержение на публикуваните материали. Майкъл Коен заяви, че никога през живота си не е бил в Прага и никога не е разговарял там с някакви руски посредници, предава ТАСС.

Си Ен Ен съобщи, че Русия разполага с компрометираща лична и финансова информация за Доналд Тръмп, но не я използвала по време на изборите, за да удари по Хилъри Клинтън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини