11 Януари, 2017 14:57 1 386 1

"Уикилийкс" опровергаха съобщенията за компромати срещу Тръмп

  • уикилийкс-
  • компромати-
  • доналд тръмп

Според организацията данните са недостоверни

От „Уикилийкс“ определиха като недостоверни информациите, че руските разузнавателни служби разполагат с компрометиращи материали за Доналд Тръмп, съобщи ТАСС.

По-рано днес в американските медии се появиха информации, че освен с писмата на Демократическата партия, руските служби са успели да стигнат и до компрометиращи данни за новия президент на САЩ.

„35-те страници, публикувани в BuzzFeed не представляват разузнавателен доклад. Фактите и датите не изглеждат достоверни“, се казва в съобщение в страницата на организацията в Twitter.

По-рано CNN излезе с информация, че руските разузнавателни служби разполагат с финансова информация, която може да компрометира Тръмп. Твърдението се основава на доклади от бивш сътрудник на британското разузнаване.

От Кремъл вече отхвърлиха тези обвинения. По-късно днес в сената ще бъде изслушан Рекс Тилърсан, който е издигнат от Тръмп за поста на държавен секретар. Той е известен с близките си връзки с Русия. Смята се обаче, че по време на изслушването той ще обяви страната за заплаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реално

    9 1 Отговор
    Досега Уикилийкс не е изльгал никога за нищо...Затова има огромна популярност и на този сайт вярват повече,октколкото на офицялните власти.