Отидете към основна версия

27 665 23

Доналд Тръмп: Уважавам Владимир Путин, но...

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • русия-
  • убиец-
  • ислямска държава

По-добре да се разбираме с Русия, отколкото да не, заяви US президентът

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че уважава руския си колега Владимир Путин, но това не означава, че ще има разбирателство между двамата.

„Той е лидер на своята страна. За мен е по-добре да се разбираме с Русия, отколкото да не. Ако Русия ни помогне в борбата срещу „Ислямска държава“, това ще е нещо добро“, заяви държавният глава в интервю за „Фокс нюз“.

Журналистът Бил О'Райли заяви, че Путин е „убиец“. Тръмп отговори по следния начин на това твърдение: „Има много убийци. Да не мислите, че нашата страната е толкова невинна? Допуснахме много грешки, една от тях е войната в Ирак. Много хора бяха убити, така че има много убийци наоколо“.

Относно ядрената сделка с Иран, държавният глава заяви, че тя е „срамна“ и не е имало причина да бъде подписвана. „Дадохме им 1.7 милиарда долара в кеш, което е нечувано“, каза президентът. Той не даде ясен отговор дали ще обърне гръб на споразумението, но подчерта, че Иран гледа пренебрежително към САЩ.

Тръмп коментира и възможността Калифорния да се превърне в независим щат, каквото е желанието на част от населението му. Президентът заплаши, че ще спре финансирането на щата, ако той реши да се отдели. Според него е нелепа идеята за независимост на даден щат.

Междувременно Доналд Тръмп написа в профила си в Туитър, че властите трябва „много внимателно“ да проверяват хората, идващи на американска земя. „Съдът направи работата ни трудна“, написа президентът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини