Отидете към основна версия

1 087 0

САЩ води хип-хоп дипломация в Пакистан

  • пакистан-
  • сащ-
  • хип-хоп-
  • дипломация
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Считани от много пакистанци за враг №1, САЩ се обърнаха към потомците на рап групата Public Enemy, за да преборят крайно непопулярния си имидж в южноазиатската страна.

Хип-хоп гастролът бе включен в културната програма на американското посолство в Исламабад, пише Ройтерс. От Чикаго в Пакистан пристигнаха FEW Collective, които танцуваха, пяха и рецитираха поезия пред образовани и гледащи на Запад млади пакистанци.

10-дневното им турне е част от организираните музикални посещения, спонсорирани от Държавния департамент. Всичко това е част от Американския фестивал на изкуствата, чиято цел е да подобри общуването между двата народа.

20-годишният Атроз Абро е доволен от програмата, тъй като подобно нещо рядко се среща в консервативната му родина.

Въпреки това резултатите остават проблематични.

Само 12% от пакистанските граждани имат положително отношение към САЩ. 16% са колебливи в оценката си, а останалите 73% имат към американците негативно отношение, показват данни на проучване на общественото мнение от юли.

Ето защо Вашингтон се стреми за разчупи представата за отношенията си с Пакистан – като военни и политически. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ намери нов военен терен - Азия

    Американският президент Барак Обама заяви, че страната му ще разшири военното си присъствие в Азиатско- тихоокеанския регион, въпреки съкращенията ...
    17.11.2011
    2 031
    6
  • Мики Маус- дипломация в Иран?

    Мики Маус, Доналд Дък и Седемте джуджета надали са приятелските символи на САЩ, когато става дума за отношенията с Иран. Ето че в малък ъгъл на Тех ...
    03.11.2011
    1 271
    0