Отидете към основна версия

1 420 7

Игрален филм за ЧРД на Ердоган (ВИДЕО)

  • реджеп ердоган-
  • филм

Сюжетът обхваща детските му години и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул

Снимка: БТА/АР

В чест на рождения ден на турския президент Реджеп Ердоган утре ще се състои официалното представяне на филма "Водач", посветен на неговия живот, съобщи новинарският сайт Интернет хабер.

Гала-прожекцията ще бъде в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото излъчване в кината на филма - първата екранизирана биография на Ердоган. "Водач" ще бъде излъчен също в някои европейски страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Италия, Франция и др.

Прожекциите започват на фона на протичаща кампания за предстоящия през април референдум, на който народът е призован да реши дали да разшири правомощията на президентската институция.
"Водач", сниман с бюджет от осем милиона долара, е дело на новосъздадената продуцентска къща "Kafkasor Film Academy", за която това е първият филм.

Режисьор на продукцията е Хюдаверди Явуз, а главните роли се изпълняват от Реха Бейоглу в ролята на Ердоган и Йозлем Балджъ в ролята на съпругата му Емине.

Сюжетът обхваща детските години на Ердоган и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул. Политическият му живот в по-ново време не е засегнат, но се очаква да бъде претворен в евентуално продължение на филма.

Турският президент навършва утре 63 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Австрия: Ердоган, не си добре дошъл!

    Турският президент Реджеп Ердоган не е добре дошъл в Австрия за кампанията си за референдум през април, който цели да подсили правомощията му. Това за ...
    27.02.2017
    1 573
    9
  • Ердоган помогна на охранител (ВИДЕО)

    Турският президент Реджеп Ердоган се опита да помогне на охранител от неговия екип, съобщи „Милийет“. Телохранителят падна под колелата ...
    18.02.2017
    2 077
    2
  • Ердоган докосва пълната власт

    Турският парламент прие конституционни промени, които трябва да увеличат правомощията на президентската институция, съобщи „Хюриет“. Въ ...
    21.01.2017
    1 223
    3
Новини по държави: