Отидете към основна версия

17 740 23

Тръмп нанесе сериозен удар по турските авиолинии

  • турция-
  • сащ-
  • забрана-
  • самолети-
  • таблети-
  • телефони

Турски самолети под ударите на американска мярка

Снимка: Shutterstock

Администрацията на Доналд Тръмп нанесе удар по турския авиопревозвач „Търкиш еърлайнс“, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на официално изявление на компанията.

Тя е една от авиокомпаниите, чиито пасажери няма могат да летят с по-големи електронни устройства като лаптопи и таблети.

По-рано днес стана ясно, че американските власти ще забранят тези устройства на борда на самолети, пътуващи за САЩ от осем страни.

Причината е неуточнена терористична заплаха, предаде Би Би Си, позовавайки се на правителствени източници. Изданието посочва, че мярката ще засегне девет авиокомпании, опериращи на десет големи летища на американска земя. Ще бъдат забранени всички големи електронни устройства, с изключение на мобилните телефони.

От „Търкиш еърлайнс“, че компанията попада под забраната на Вашингтон. Ще бъдат забранени електронните устройства, с изключение на мобилните телефони и медицинските устройства.

Американски авиокомпании не са засегнати от новите правила. Носенето на мобилни телефони и одобрени медицински устройства ще остане разрешено.

Мерките за сигурност в Европа и САЩ остават повишени заради заплахите от нови терористични нападения. Интересно е какъв дипломатически отзвук ще има забраната за отношенията по оста Вашингтон – Анкара.

След встъпването в длъжност на Доналд Тръмп като президент на Щатите Анкара изрази надежда, че отношенията между двете страни ще се подобрят. Турция призова Тръмп „да не повтаря грешките“, допуснати от администрацията на Барак Обама.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: