22 Март, 2017 16:10 1 443 0

Страхът от „Ислямска държава“ е причина за забранените таблети

  • ислямска държава-
  • сащ-
  • забрана-
  • таблети-
  • самолети-
  • експлозиви-
  • разузнаване

САЩ и Великобритания затегнаха мерките за сигурност

Страхът от „Ислямска държава“ е причина за забранените таблети - 1
Снимка: БТА/ AP

Забраната за носене на големи електронни устройства на борда на самолета, наложена от САЩ и Великобритания за авиопревозвачи от няколко страни, е наложена заради „Ислямска държава“.

Американски източници разкриха пред Ей Би Си, че нова разузнавателна информация разкрива намерения на джихадистите да свалят пътнически самолет.

Нови данни на службите сочат, че терористите разработват експлозиви, които да „маскират“ като електронни устройства (лаптопи и таблети).

Информацията е получена едва преди седмици, което е накарало властите да действат бързо. Вашингтон забрани по-големите устройства на борда на самолети от осем страни. Лондон пък наложи рестрикции за шест страни.

Единствената електроника, която няма да попадне под ударите на закона, са мобилните телефони и медицинските устройства.

Любопитно е, че американците наложиха забрана и за „Търкиш еърлайнс“, което предизвика недоволство от страна на Турция – съюзник на САЩ в НАТО и дългогодишен стратегически партньор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА