Отидете към основна версия

9 680 11

Една искра може да запали Балканите

  • вмро-дпмне-
  • никола груевски-
  • македония-
  • балкани-
  • балкански полуостров-
  • война

Никола Груевски обвини американския милиардер Сорос, че е подкупил целия неправителствен сектор в Скопие

Снимка: Shutterstock

Хвърлената искра в една страна може да запали огън в останалите, да запали целите Балкани, казва в интервю лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в интервю за сръбския вестник "Блиц.

Виждаме, че има голямо напрежение в много страни в региона. Би било наивно да се изключва какъвто и да било сценарий, но от нас зависи да не позволим тази ситуация да ескалира, твърди Груевски.

На въпрос как ще изглежда Македония, ако се стигне до правителство, оглавявано от Зоран Заев в коалиция с партии на етническите албанци в Македония, Груевски отговаря, че Македония ще стане двунационална държава с два официални езика, а останалите етнически общности, които са част от богатството на сегашна мултиетническа Македония, ще бъдат поставени на втори план.

Албанските партии не отстъпват от условието македонските банкноти да станат двуезични, като и униформите на силите за сигурност. Ще започне дебат за химна, герба и знамето, който рано или късно ще има за резултат тяхната промяна.

Засега това се нарича дебат, тъй като те нямат мнозинство от две трети в парламента, за да ги променят. Ако имаха, те веднага щяха да бъдат сменени, каза Груевски.

Той повтори своето становище за неправителствения сектор и обвини американския милиардер Джордж Сорос, че е подкупил целия неправителствен сектор.

Свидетели сме как ръководители на неправителствени организации под контрола на Сорос за една нощ стават депутати от СДСМ и бранят партийната политика, казва още Груевски в интервюто.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нови избори в Македония?

    Македонската консервативна партия ВМРО-ДПМНЕ заяви в декларация, че изходът от политическата криза в държавата са нови парламентарни избори. Според би ...
    09.04.2017
    2 178
    0
  • Туск: Македония да се съсредоточи върху членството в ЕС

    Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази подкрепа за европейската перспектива на страната, съобщи "Ройтерс". Полякът изрази спе ...
    04.04.2017
    1 550
    0
  • Европа се скара на Македония

    Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан и група евродепути призоваха македонците да зачитат демократичните принципи и парламентарното мнозинство и ...
    21.03.2017
    2 676
    7
  • На Балканите все още има риск

    Корупция, етнически конфликти, нестабилни икономики: Западните Балкани все още имат да се борят с много проблеми. Еврокомисарят по разширяването Йохан ...
    20.03.2017
    2 580
    1
Новини по държави: