9 Април, 2017 20:46 9 652 11

Една искра може да запали Балканите

  • вмро-дпмне-
  • никола груевски-
  • македония-
  • балкани-
  • балкански полуостров-
  • война

Никола Груевски обвини американския милиардер Сорос, че е подкупил целия неправителствен сектор в Скопие

Една искра може да запали Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Хвърлената искра в една страна може да запали огън в останалите, да запали целите Балкани, казва в интервю лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в интервю за сръбския вестник "Блиц.

Виждаме, че има голямо напрежение в много страни в региона. Би било наивно да се изключва какъвто и да било сценарий, но от нас зависи да не позволим тази ситуация да ескалира, твърди Груевски.

На въпрос как ще изглежда Македония, ако се стигне до правителство, оглавявано от Зоран Заев в коалиция с партии на етническите албанци в Македония, Груевски отговаря, че Македония ще стане двунационална държава с два официални езика, а останалите етнически общности, които са част от богатството на сегашна мултиетническа Македония, ще бъдат поставени на втори план.

Една искра може да запали Балканите
Снимка: БТА/АР

Албанските партии не отстъпват от условието македонските банкноти да станат двуезични, като и униформите на силите за сигурност. Ще започне дебат за химна, герба и знамето, който рано или късно ще има за резултат тяхната промяна.

Засега това се нарича дебат, тъй като те нямат мнозинство от две трети в парламента, за да ги променят. Ако имаха, те веднага щяха да бъдат сменени, каза Груевски.

Той повтори своето становище за неправителствения сектор и обвини американския милиардер Джордж Сорос, че е подкупил целия неправителствен сектор.

Свидетели сме как ръководители на неправителствени организации под контрола на Сорос за една нощ стават депутати от СДСМ и бранят партийната политика, казва още Груевски в интервюто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    42 9 Отговор
    Ми прав е и да взима пример от Путин и Орбан, да го гони и забранява тия НПО-та че нищо хубаво от тях. Ама това е и доказателство че са нашенци, щото само нашенци ще се съгласят за пари да подкрепят албанците и да си съсипват държавата. В Македония явно искат да направят същото нещо като с турците у нас. И определено има сили, които не сикат мир на Балканите!
  • 2 Киро

    11 55 Отговор
    Поредният палячо, дето прави жалък опит да оправдае собствената си некадърност със Сорос, международното положение, илюминатите и кемтрейлса...

    Всички путинопитеци са едни и същи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Епа он ке е:)
  • 5 Киро

    2 9 Отговор
    "Виж ти" , ти затова ли мляскаш толкова сладко?
  • 6 Хан Маламир

    38 7 Отговор
    Дано България ПЛАМНЕ в този пожар! Нека всички НПО, начело с БХК поемат към екарисажа! Да ги последват ДПС(ДОСТ), БКП(БСП), ГЕРБ, СДС(ОДС), НДСВ и цялата алчна парламентарна паплач!
    Дано народен съд разчекне мафиотските групировки начело с ТИМ, СИК и ВИС!
    Да се започне преследване на жидомасонските гнусори, платени от Сорос и РФ!
    Да се направи гимнастическа викторина за ВСИЧКИ чалгаджии с упражнение: шиен висеж на котвено въже за 24 часа, на 50см. от пода!
    Оцелелите тъмнобългарски граждани с БМВ-та, лоша хигиена и златни зъби да бъдат лишени от право на гласуване ако нямат средно образование!

    Коментиран от #9

  • 7 123

    19 3 Отговор
    соросоиди ,като химороиди, упорити са - по минусите ще ги познаете.
  • 8 Гост

    7 23 Отговор
    Само турция
  • 9 Александър

    1 13 Отговор

    До коментар #6 от "Хан Маламир":

    А ти, най-хубавият от всички, безгрешният, защо не вземеш да отидеш в гората или най-добре в друга държава, а ако искаш и си драсни клечката като идолата ти.
  • 10 Ильо войвода

    8 1 Отговор
    Щом от Българи ги направиха македонци, защо да не могат да ги направят албанци? След 50 години може и негри от Алабама да станат!
  • 11 Жоро Готиното

    3 0 Отговор
    Докато не им се прави ревизия на политиците, всеки път ще ни ядат, като за последно!
    То е казано отдавна ПРОС НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА! Само не мога да разбера. Боко Тиквата до кога ще се избира, и наистина ли сме толкова ПРОСТИ и СЛЕПИ?
Новини по държави: