Отидете към основна версия

17 073 31

Северна Корея извади оръдията (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • артилерия

Пхенян проведе мащабни артилерийски стрелби

Снимка: Wikipedia

Северна Корея извърши мащабни артилерийски учения със стрелби по случай 85-годишнината на армията. По същото време в Токио представители на САЩ, Южна Корея и Япония се договориха за тясно сътрудничество за мерки срещу заплахите от Пхенян, предадоха световните агенции.

Според правителствен източник в Сеул севернокорейците са извършили стрелбите в района на крайбрежния град Вонсан. В тях са били задействани между 300 и 400 единици далекобойни оръдия.

Експерти смятат, че Пхенян се е отказал от плановете да извърши през някой от следващите дни нов ядрен опит или ракетен тест, за да не провокира САЩ и Южна Корея, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап.

На 9 април Тихоокеанското командване на САЩ потвърди, че самолетоносачът "Карл Винсън", съпроводен от два разрушителя със системата "Иджис", и един миноносец, са се насочили към Корейския полуостров.

Очаква се флотилията да навлезе в Японско море в началото на идната седмица, припомни ТАСС. По-рано днес стана ясно, че американската ядрена подводница "Мичиган", въоръжена с управляеми ракети, е пристигнала в южнокорейското пристанище Пусан на посещение, обявено като рутинно с цел отдих за екипажа и зареждане с провизии.

Снощи Шон Спайсър, говорител на президента Доналд Тръмп, съобщи, че към всички членове на Сената е отправена покана да дойдат в Белия дом, за да бъдат информирани за положението на Корейския полуостров. Сенаторите ще изслушат държавния секретар Рекс Тилърсън, министъра на отбраната Джеймс Матис, директора на Националното разузнаване Дан Коутс и генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете, съобщи "Ройтерс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: