Last news in Fakti

25 Април, 2017 09:26 4 941 20

Напрежение! US подводница пристигна в Южна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • мичиган-
  • подводница-
  • южна корея-
  • корейски полуостров-
  • напрежение

Подводницата ще се присъедини към американската бойна група кораби

Напрежение! US подводница пристигна в Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Американска подводница пристигна в Южна Корея на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров, предаде Би Би Си. USS „Мичиган“ от клас „Охайо“ ще се присъедини към бойната група, начело на която е самолетоносачът „Карл Винсън“.

Северна Корея отбелязва 85 години от създаването на своята армия. Възможно е Пхенян да отбележи събитието с ново изпитание и провокация.

През последните седмици се изостри реториката между Пхенян и Вашингтон. Севернокорейците обвиняват САЩ и техните съюзници, че се готвят за инвазия в страната.

Армията на Ким Чен-ун заплаши да потопи американския самолетоносач, а освен това предупреди, че може да нанесе ядрен удар срещу Австралия, ако продължи сляпата си подкрепа към политиката на американците.

USS „Мичиган“ е въоръжена с десетки многоцелеви крилати ракети „Томахоук“. Тя ще се присъедини към ученията на бойната група, изпратена към Корейския полуостров по заповед на президента Доналд Тръмп.

Преди дни американският вицепрезидент Майк Пенс заяви, че ерата на стратегическо търпение на САЩ е приключила. Вицепрезидентът обяви, че ангажиментът на Вашингтон към южнокорейците остава „непоклатим“ и американците ще направят всичко, за да защитят своите съюзници.

Държавният глава Доналд Тръмп, от своя страна, призова ООН да наложи санкции на Северна Корея в обстановката на покачване на напрежението заради ракетната и ядрена програма на Пхенян.

„Северна Корея е голям световен проблем, който най-после трябва да решим. Хората си затварят очите от десетилетия и сега е време да решим проблема", заяви Доналд Тръмп.

Напрежение! US подводница пристигна в Южна Корея
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бгбгбг

    27 1 Отговор
    Опа взе да става мн интересно тука
  • 2 Ловеца на поршета

    13 26 Отговор
    Май бузестия и онези гладните покрай него ще изгорят.
  • 3 Доналд Тръмп

    14 12 Отговор
    Хуух грух пръх...
  • 4 Дедо Грую

    38 12 Отговор
    Бърже требва война, че фащ фалираа.
  • 5 АЗ САМ

    9 15 Отговор
    В паметта на ТОМАХАВКИТЕ са въведени координатите на - старт.площатки...военни обекти ...ТВ...радиото и бункера на Ким !
  • 6 Бай хой

    14 11 Отговор
    Сигурно ще търси къде се е придънил оня ден ф18 супер гмуреца.
  • 7 tost

    16 8 Отговор
    Що тъй ми се струва,че американската подводница е пристигнала на буксир или в върви в комплект с два бутащи кораба ;)

    Коментиран от #18

  • 8 Креолиян

    19 10 Отговор
    Още едно корито желае да докосне дъното завинаги
  • 9 Рицаря

    19 10 Отговор
    Хаххахахаххахаха че то руските подводници са там вече от месеци ,и само изчакват за да потопят ТВА старо корито и всичките там дрисливи и дръгливи гемии където са изпратени...
    Има друг възможен сценарии ,а той включва и потапяне и пожертване на самолетоносача от самите американци за да кажат ,че корейците са започнали първи ....и оттам се започва с ядрената атака !!! На никой нито му се вярва нито му се иска да става това ,но все пак е крайно време да им се покаже на Империята на Злото ,че има Господ!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Червен трол

    11 23 Отговор

    До коментар #9 от "Рицаря":

    Руските тролове се на.раха, само аааа...., ееее... друго не могат се сетят
  • 11 Шляхтиц

    24 9 Отговор
    Защо не виждам корейски подводници по бреговете на САЩ, а само американски военни единици къде ли не по планетата. Крайно време е еуфорията и безпочвеното самочувсвие на САЩ да се изпари.
  • 12 Kcaniba

    13 4 Отговор
    Руските , че са там перманетно - факт!
    Но америте къв го дирят там!??
    Време е за Трета Световна ли са набелязали!!??
    Джаст бизнес
  • 13 Ни Х-я ! О хелп ми Год!

    12 5 Отговор
    Хубаво отидоха ама КО ш ПРАЯТ, кат съ ин ги ЛАБАВИ ГАЙКИТЕ! Глей ся СЕИР! Както винаги като куче с подвит подвита опашка между краката и тихо , тихо ДОД водата , от дет дошли - там отишли! СЛАВА РОССИИ ! Вечна дружба с РУСИЯ! А да видим сега ЩЪ ЛИ ГО ИСКАРА "ГОЛЕМИЯ" ПАТОКА ДОНИ и БЯСНОТО КУЧЕ! А? Ти ко ш каиш? Ша го? Как не, ша го изкара ама на Върба в сряда! СЛАБИ СА ИН ГИ ГАЙКИТЕ ! Само дай им да ядът кифлички с кафенце! Дечица мамини! ША ГУ Д.ХАТ! 100%!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ф35

    4 9 Отговор
    На борда на подводницата има 165бр. томахоук v.4
  • 16 "НИКТО КРОМЕ НАС!" - ВДВ РОССИЯ!

    12 4 Отговор
    Голям страх ги гони! Спомням си случая с Ген. Кларк , комадващ операцията на НАТО в Югославия, на летището което РУСКО ВДВ Баталйон , бе завзело хей тъй бе дойдело от небето ясно и синьо - бело ! Английски Полк от състава на НАТО с команда да овладее аеродром, стигайки КПП на ВДВ с три сини барети , три руси пожанъй ги посрещат с добре дошли и как можем да ви помогнем им рекли! Английският Покойник им казал че имал задача да се разположат в този района а русите момчета от КПП им се усмихнали дружелюбно и спокойно им казали ДА! НО НИЕ СМЕ ТУК И НИКТО КРОМЕ НАС ! Покойника от UK, докладва на Кларк от USA който повтаря командата - да се овладее аеродрома! Тогава покойника му ИЗЯСНЯВА - "Бат дей ар РАШЪНС ! "НО ТОВА СА РУСНАЦИ! Вие какво? Ние няма да воюваме с РУСИЯ!" И което прекратява дебата между тях! Покойника отдава чест, дружеско ръкостискане и английският полк обръща на място и Адиос мучачос! Един ВДВ батальон срещу намазани голобради девици от английски полк, свиват бойните знамена! СЛАВА РОССИИ! Днес с Русия не Русия от 1991ва Год. в Югославия! Днес Американците пикаят прави когато чуят някой да промълви - РАШЪНС ар коминг!
  • 17 О о о Дони! Дявол ли те гони?

    10 3 Отговор
    Със устичка на кокоше дупе, Дони се страстно се нахвърли света по своему да преобърна! Но оказа се че не никак лесно както да преспиш всяка година с Мис Вселена в хотел безгрижно, весело и чудесно! Не Дони днес командата е: "Потапяй се!" И да ти е сладко!
  • 18 МК 48

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    #7 Този начин на придвижване е запазен само за Умирал Кузя на който като му свършат въглищата минава на буксир.
    Иска ви се да забравите, но последната известна подводница, която даде фира е "великата, уникална и непотопяема" Курск. Че не можаха и да си я извадят сами. Постоя малко на сух док с липсваща предница и със една много загадъчна дупчица сътворена МК48 пуснато от нещо такова като на снимката. ........
  • 19 кроко

    6 6 Отговор
    С тия 150 ракети дори ендо летоище не могат да унищожат, за къв чеп я карат тая подводница там, само те си знаят.
  • 20 Kana

    8 3 Отговор
    Майка си ли търси тая американска подводница там? Американски гадняри! Абе няма ли кой да ви плюе под опашката бе , западняци-нехранимайковци такива?
Новини по държави: