Отидете към основна версия

20 434 30

Великобритания удря първа с ядрено оръжие (ВИДЕО)

  • ядрено оръжие-
  • великобритания

Лондон няма да участва в преговори за забрана на атомните арсенали

Снимка: БТА/АР

Великобритания е готова на превантивен ядрен удар, ако е необходимо, заяви министърът на отбраната Майкъл Фалън пред Би Би Си.

Според Фалън министър-председателят Тереза Мей е готова да използва балистични ракети при "екстремни обстоятелства" дори и Великобритания да не е подложена на ядрена атака. Министърът не даде повече подробности за какви точно обстоятелствата става въпрос.

Коментарът на военния министър идва в отговор на призива на лейбъристите за „постигане на свят без ядрени оръжия“, посочва Би Би Си.

В края на март ООН започна преговори за конвенция относно пълната забрана на атомните оръжия. Постоянният представител на Обединеното кралство в ООН Матю Райкрофт заяви, че "Обединеното кралство няма да участва в подобни обсъждания, защото не вярва, че те ще доведат до прогрес в световното ядрено разоръжаване".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия нареди Великобритания

    Заявлението на Майкъл Фалън, че Великобритания е готова да нанесе превантивен ядрен удар, заслужава жесток отговор. Това заяви заместник председателя ...
    26.04.2017
    14 044
    15
  • И Лондон настръхна срещу Москва

    Британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април. Поводът са събитията в Сирия, където използването на б ...
    08.04.2017
    9 437
    27
Новини по държави: