26 Април, 2017 10:23 20 435 30

Великобритания удря първа с ядрено оръжие (ВИДЕО)

  • ядрено оръжие-
  • великобритания

Лондон няма да участва в преговори за забрана на атомните арсенали

Великобритания удря първа с ядрено оръжие (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Великобритания е готова на превантивен ядрен удар, ако е необходимо, заяви министърът на отбраната Майкъл Фалън пред Би Би Си.

Според Фалън министър-председателят Тереза Мей е готова да използва балистични ракети при "екстремни обстоятелства" дори и Великобритания да не е подложена на ядрена атака. Министърът не даде повече подробности за какви точно обстоятелствата става въпрос.

Коментарът на военния министър идва в отговор на призива на лейбъристите за „постигане на свят без ядрени оръжия“, посочва Би Би Си.

В края на март ООН започна преговори за конвенция относно пълната забрана на атомните оръжия. Постоянният представител на Обединеното кралство в ООН Матю Райкрофт заяви, че "Обединеното кралство няма да участва в подобни обсъждания, защото не вярва, че те ще доведат до прогрес в световното ядрено разоръжаване".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 английска фашага

    92 23 Отговор
    Хм, добрата стара Англия е прекрасна мишена за ядрена атака - на разстояние от континента така че да няма последствия за Европа. Събрани са много гаджали там и има нужда от "разреждане" на лошия матриал, пък и малко да се успокоят и да се сетят че отдавна вече не са световна сила че много им знаят мръсните усти и на тях.

    Коментиран от #2, #17, #27

  • 2 жщг

    19 24 Отговор

    До коментар #1 от "английска фашага":

    Кой ще порази мишената ? И какво чака че не действа???

    ИИЛИ ПРОСТО НЕ МУ СТИСА НА " ПОРАЗИТЕЛЯ"

    Коментиран от #7

  • 3 юююююююююю

    64 14 Отговор
    Тия англета тотално изперкаха-такива изказвания са много опасни.
  • 4 гостът

    58 12 Отговор
    Не отдавна британската кралица е казала,че е време за трета световна война за да се прочисти света.Според мен от такива като нея.Ще остане острова безлюден.
  • 5 Kcaniba

    49 11 Отговор
    Англетата отдавна не са го яли!!!
    Тоя път ще станат на сол )))
  • 6 хамстера чу

    33 9 Отговор
    да не вземе бузестия севернокореец да прати в клоаката ук некоя ядрена ракета на твърдо гориво, че на него акъл му не пречи.
  • 7 кроко

    27 12 Отговор

    До коментар #2 от "жщг":

    Никой не иска да ги бомби. Виж, ако Кимчо имаше ракетки и го ядосат с подкрепа за военна кампания срещу него, може и да го направи. Но всичко друго са бръщолевения на самозабравили се бивши колониалисти.

    Коя от страните, имащи ядрено оръжие, мислиш че ще ги напада? Повечето уж са в един съюз - НАТО. Пакистан, Индия и Китай за сега не са като тях и САЩ - да си врат носа по цялата планета. А Русия, която си върти толкова добра търговия с тях, няма причина и повод да го прави и да създава война в Европа.

    Както казват те самите - за да възпиташ един човек, трябва да си възпитал баба му. т.е ще са нужни няколко поколения за да се изкорени наглостта, високомерието и самозаблудите, резултат от миналото им на колониалисти и велика сила в близкото минало.
  • 8 Скорпион29

    43 11 Отговор
    Абе готови са да нанесът удър а готови ли са да посрешнат един такъв?
  • 9 mediator37

    26 7 Отговор
    Само американците имат такова хвърчило. Англетата, бедни, не могат да платят 1млрд. за бройка.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Фриман

    14 15 Отговор
    При 3та световна първите ще пострадат бази на НАТО независимо в коя страна са! И Америка нищо не представляаа без своя NAVI, нямат кой знае каква мощност, знаейки за възможности на Русия и Китай от един старичек Су ще изключат електроника на цялата авианосна група и една подводница с 16 балистични ракети ще довърши работа. След това ще се насерет не само Англия, но и европа. Те сега идват в мирна държава с угрози за ядрен конфликт,знаейки че съседите на тази държава са едни от най-мощни сили в света и ако ще има място ядрена атака в конфликт ще встъпят и Русия и Китай! Затова са просто думи,никой няма да исползва ядрено оръжие, ще се окаже виновен и ще плати
  • 11 Скептик

    20 3 Отговор
    Тази тъпа идея върши работа само срещу противник, който не може да отвърне. Тогава пък е безсмислена.
  • 12 Бай Иван

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Това недоразумение струва 2,2 милиарда$ ))
  • 13 Патето Яки

    6 5 Отговор
    И какво ще чини чичо Сам без атомни бомби тогиз
  • 14 гост 2

    8 20 Отговор
    Според мен, това е отговорът на англичаните на руската хибридна война, която пропагандира, че русия ще изпепели Европа с ядрен холокост. Предвид съвременната обстановка, ПРИЕМАМ за правилно тази позиция на ю.к. ТОВА са последиците от руските заплахи към НАТО И ЕВРОПА. Кой каквото е сял, това и ще жъне! КОГАТО СЕЕШ ВЕТРОВЕ, ЖЪНЕШ БУРИ- в случая- ядрени бури- нека това да бъде обецата на ухото на путлер, когато пуска троловете си да заплашват населението на Европа с руски ядрен холокост при нападателна руска световна война!
  • 15 гост 2

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Знаете ли кои финансират бае систем? “БЕДНИТЕ" аланглета - английски лордове ;) Позаинтерисувайте се коя е бае систем, какъв е предмета й на дейност, какви сделки сключва и как е ситуиирана в световен мащаб и тогава доста неща ще Ви станат ясни:)
  • 16 Кибик

    10 4 Отговор
    Русия никога няма да бомбардира Англия. Всички руски олигарси имат къщи в Лондон.

    Коментиран от #18

  • 17 Крылья Советов

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "английска фашага":

    Забавното в твоя коментар е, че наричаш британците "матрял" по израза на бат Бойко. Мога да се обзаложа, че никога не си знаел, че за първи път писателят Фьодор Достоевски споменава в този смисъл конкретна обществена прослойка в своето "Престъпление и наказание".

    Британците са прави да си направят и сметката кога и при какви обстоятелства да изполват ядрено оръжие като превантивна мярка. Редно би било обаче да не дрънкат пред пресата и на пресконференции, защото повишават общото ниво на тревожност в Европа и света. Още повече, че британските ракети не могат изненадващо за потенциалния враг да излетят и ответният удар ще е смазващ за Британия. Не бих се учудил от 70 млн. британска популация да вземат да останат само Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс, т.е. 20-25 млн. и без дрисл...вия Лондон...Не защото Руската федерация е агресивна, а защото постоянно се дрънчи с оръжие край границите ѝ, напоследък дори с Ф-35. Не е ясно на кого ще изпушат нервите най-напред...

    Коментиран от #19

  • 18 гост 2

    3 14 Отговор

    До коментар #16 от "Кибик":

    Toва твърдение е на агенция “Една жена на пазара каза“, нали?:) От кога анонимни коментатори във форум имат правомощията да дават гаранции на една държава за ядрено ненападение от името на друга чужда държава, чиито граждани не са?:) То и русия подписа меморандум, че НЯМА да нарушава суверенитета на Украйна, а пък путлер друго реши... Договорите с русия не струват и хартията, на която са написани, а путлер потвърждава верността на тази мисъл!
  • 19 гост 2

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "Крылья Советов":

    Въпрос- путлеристанското дрънчене на оръжие от Кьонигсберг дали де юре и де факто е еднакво с руска военна агресия? НЕ, нали? Тогава и натовското дрънчене с оръжие НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАТОВСКА ДЪРЖАВА НЕ Е еднакво с натовска агресия в русия! Какво е виновно НАТО, че русия има държавни граници с държави- членове на НАТО?
  • 20 Мммм

    22 6 Отговор
    До: " гост2" Дрънчене на руско оръжие в територията на Русия е едно, а дрънчене на америко-краварско оръжие по границите на Русия е съвсем друго, като това включва и България. И ако Ти си радостен от факта,че си мишена на руското оръжие,то аз а като гледам и други не са доволни от този факт, защото "краварите си разиграват свободно добитъка в Европа и далеч от държавата си, но забравят,че не е 1941г., 2017г и Русия сега е повече от силна и с възможности на адекватен отговори,а може би и доста по-силен и париращ,лошото е че и ние попадаме под този факт и не се надявай,че краварите ще дойдат да те спасят забарви тези розови сънища.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Българин

    9 3 Отговор
    Само да не ядосат Сан Марино и Люксенбург.Че незнам да ли ги разбират.А камо ли да издразнят нас.Лично аз знам за две ласки и един зил прикрити тайно в един балкан.Зила бяга малко от центровка ама и така си опасен.
    Писна ми от тези, всеки ден някоя нова държава почва да се заканва и да си показва какво има.
  • 22 гост 2

    9 14 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм":

    Пишете абсолютни глупости! НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА- НЕ САМО ПУТЛЕРИСТАН ИМА ПРАВО ДА СЕ ПАЗИ ОТ НАТО- ВСЯКА НАТОВСКА ДЪРЖАВА ИМА ПРАВО ДА СЕ ПАЗИ ОТ АГРЕСИВНИЯ ПУТЛЕРИСТАН! зНАЧИ- МНОГО ТИ ХАРЕСВА , ЧЕ БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ДА ИМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВИНА, Е НА ПРИЦЕЛ НА РУСКИТЕ РАКЕТИ В КРИМ, ТАКА ЛИ? АЗ ПЪК ЩЕ СЕ РАДВАМ, АКО НЯКОЙ ЗАТОПЛИ РУСИЯ С ЕДНИ 15 ООО ГРАДУСА, ЗАЩОТО ТАКА СЕ ПРЕМАХВА РУСКАТА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ! Но в живота е така- ТИ СИ РУСНАК, АЗ СЪМ БЪЛГАРКА И ВСЕКИ МИСЛИ ЗА СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА, нали така? Само едно не разбирам- защо ИЗИСКВАШ от мен да ме засягат руските държавни пикливи интереси, след като съм единствено бг. гражданка и съм етническа българка, а? Много си нагъл!!!!!!!!! Заради руската ви наглост, много източноевропейци СЕ ГНУСИМ от руснаците!
  • 23 гост 2

    8 12 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм":

    И не смей да се представяш за българин- бг. гражданин, ЧУЖДЕНЕЦО- РУСКИ ГРАЖДАНИН! БЕЗГРАНИЧНА е наглостта ви в българските форуми да се представяте за българи и да пишете език на омраза към България и българите в нея! Нали схващате какво става- пропагандирате омраза към българите и България, а в отговор БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ започваме още по-силно да ви НЕНАВИЖДАМЕ, защото вие заплашвате живота, сигурността и собствеността ни в нашата собствена държава с вашите руски ракети от Крим! Нали се сещаш, че при РУСКА ВОЕННА АГРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ, ПЪРВИТЕ ЖЕРТВИ ЩЕ БЪДАТ РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ И РУСНАЦИТЕ- СОБСТВЕНИЦИ НА ВАКАНЦИОННИ ИМОТИ в България или тези , които са в процес на натурализация , но не са я придобили?
  • 24 гоо

    10 3 Отговор
    Големи демократи, нямам думи; когато някой трябва да се разоръжава или да си закрива ядрените мощности пищят на умряло, а когато става дума за техните ядрени бойни глави няма нищо притеснително...
  • 25 Тодор

    6 12 Отговор
    Демек,ако Русия удари САЩ,то ние ще ударим Русия!Стига,да не си отидат преди САЩ!
  • 26 мъжкар

    13 2 Отговор
    Това са пълни простотии.Ядрените оръжия няма вариант да бъдат унищожени.Благодарение на ядрените оръжия в момента в света се поддържа един световен баланс иначе ще се върнем в средновековието когато като те нападнат със 1 000 000 души армия а ти разполагаш със 100 000 тогава няма да има как да се защитиш а сега ядрените оръжия осигуряват огромно предимство срещу всеки противник и това може да ти гарантира независимост.Точно поради тази причина извратените американци ги е страх да нападнат Северна Корея.Така че моето мнение е че ядрените оръжия ще продължават да съществуват жалко е в България не съществува онази БЪЛГАРСКА НАРОДНА АРМИЯ от комунизма плюс определен брой балистични ракети с ядрен заряд по всяко време можеше да запалим задника на турските резаци
  • 27 Vasik Atanasova

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "английска фашага":

    но да не забравяме че и много българи живеят там
  • 28 Тия полудяха

    8 1 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня:)...... Тия пък на кви се изживяват на тоя остров :) май я няма в англия поговорката за ония двамата като си мерят к..вете да не си подаваш г.за, че туко виж...... англия.... и те сила... :) та те са най добрата мишена според мен. Маи искат да заприличат на оня остров полигон новая земля ли беше. :))) ха ха ха пълни кауни...:) смешници... и те сила.... :)
  • 29 Волен

    3 0 Отговор
    Когато Бог иска да погуби някого му отнема ума.
  • 30 Ghost

    0 0 Отговор
    Кво се косите, нас който, когато трябва все ни "освобождава"
Новини по държави: