Last news in Fakti

8 Април, 2017 16:25 9 394 27

И Лондон настръхна срещу Москва

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • русия-
  • сащ-
  • оон

Британският външен министър отмени визитата си в Русия заради химическата атака в Сирия 

И Лондон настръхна срещу Москва - 1
Снимка: БТА/АР

Британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април. Поводът са събитията в Сирия, където използването на боен отровен газ в контролирана от бунтовници зона накара САЩ да нанесат ракетни удари, предаде "Ройтерс".

"Събитията в Сирия промениха коренно ситуацията", заяви в специално комюнике, разпространено от Форин офис, първият дипломат на Лондон.

"Приоритетът ми сега е да продължа контакта със САЩ и други партньори в малкото време, което остава до срещата на Г-7 на 10 и 11 април, за да окажем координирана международна подкрепа за спиране на огъня на терен и за по-активен политически процес", допълни бившият кмет на Лондон.

И Лондон настръхна срещу Москва
Снимка: БТА/АР

"Подробно обсъдих тези планове с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Той ще посети Москва, както бе запланувано (на 11 и 12 април), и след срещата на Г-7 ще можем да отправим ясно и координирано послание на руснаците", завърши Джонсън.

Москва обяви за абсурден поводът за отмяна на визитата в Кремъл на британския външен министър. Това е заяви за агенция ТАСС говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

И Лондон настръхна срещу Москва
Снимка: Shutterstock

"Преди да бъде отменена, визитата беше пренесена на нова дата. Британската страна изтъкна най-различни причини. Впечатлението ни е, че нашите западни колеги живеят в своя собствена реалност, в която отначало се опитват да измислят еднолично колективни планове, а после също еднолично да ги променят, измисляйки абсурдни поводи", заяви Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШИБАНИ ГЕЙ КИТКИ

    77 11 Отговор
    ЛОНДОН НАЙ ПОМИЯРСКИЯ ГРАД ДОРИ СРАВНЕН С НЯКОЙ ВИЛИДЖ В БАНГЛАДЕШ.МРЪСНА КОЛОНИАЛНА МОНАРХИЯ ОГРАБИЛА ПОЛОВИНАТА СВЯТ .
  • 2 Глупак

    46 2 Отговор
    Щом пеят в един хор
    Ще пеят една и съща песен
    А нашите пеят фалшиво вече 25 години
  • 3 tost

    65 8 Отговор
    Пудела на САШ .........в атака.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Човек

    59 3 Отговор
    Те затова се махат от ЕС, големият син ги дърпа към своите интереси ! Лъжци от векове !
  • 6 Ярослав Станчев

    35 3 Отговор
    Английските "съединители" се опитват да проявяват характер.

    Коментиран от #9

  • 7 ЕБРЕ ДЕЕЕЕЕ

    10 34 Отговор
    Прав е човекът , какво ше си губи времето с евразиатци . Може да си чешите езиците си , но те нямат нужда от оборигени и диви племена.
    Имат си всичко в изобилие , и могат да си позволят охолен живит, благодарение на пришълците. Нещо да съскате? и мрънкате? Някой можели да се мери с тях? Цивилизацията и технологиите са при тях, и си имат висок стандарт. Е ся вечем може да злобеем и да беснеем с голем завист. Айди на здраве , чакат ме пържени кратофи с бира.
  • 8 БЪЛГАРИН

    47 7 Отговор
    Долни двуличници готови по всяко време да ти забият нож в гърба - това представлява цялата англосаксонска пияна паплач !!! Никой не е видял нищо хубаво от тази измет !
  • 9 Любезниот лос

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ярослав Станчев":

    Ей бонбон ща изпапкам
  • 10 ливърпул

    14 28 Отговор
    Лондон,един от най-прекрасните и подредени градове в света.Място желано от половината емигранти в Европа.Англия-държавата която даде буржуазната и технологична революция на света.Държавата,която създаде САЩ,Австралия,Хонг Конг,Сингапур,ЮАР и благосъстоянието на което се радват.Когато Англия завладя света ,в Русия са живеели в землянки и са яли корени от тайгата.То не че сега са се променили много от тогава.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 гост

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "ливърпул":

    Нова Зенландия си пропуснал.

    Коментиран от #14

  • 12 кон

    21 6 Отговор
    И Лондон настръхна срещу Москва - не Лондон бе , косата на Боре Джонката е настръхнала, така ви се е видяло
  • 13 Ибрахим

    14 9 Отговор

    До коментар #10 от "ливърпул":

    ъъъ всъщност москва е много по подредена от лондон.когато по русията е имало култура в изобилие по британско даже и гори не е имало камоли тайга.
  • 14 ливърпул

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Пропуснал съм и Канада,която и до сега си има генерал тубернатор и Кралицата се води за държавен глава.Нищо че в Квебек говорят на френски.
  • 15 ДО ЛИВЪРПУЛ

    12 3 Отговор
    ЗНАЕМ ГО И ЛОНДОН И АНГЛИЧАНИТЕ!!!!!ЕГАТИ СЕЛЯНИТЕ ЕГАТИ ПИЯНДЕТА ПОЛОВИНАТА ПАКИСТАН И ПОЛОВИНАТА ИНДИЯ И ПОЛОВИНАТА ПОЛША И ПОЛОВИНАТА РУМЪНИЯ И ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ И ПОЛОВИНАТА СЛОВАКИЯ ........И КАКВО ОСТАНА ???ТОВА С КОЕТО ЗАПОЧНАХ!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 16 неутрален

    5 12 Отговор

    До коментар #15 от "ДО ЛИВЪРПУЛ":

    Искам да попитам само,защо тези емигранти не са хукнали към подредената Москва.

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "неутрален":

    Щото там не приемат всякаква паплач! Имай си бизнес или пък си намери висококвалифицирана работа и фирмата ще ти уреди право да работиш в Русия. За миене на коли по автомивките или слагане на дограми си имат местни хора.
  • 18 Нов Гост

    6 13 Отговор
    Тук всно се виждат коментарите на неудачниците там било лошо пък в Русия не приемали измет, че по голяма измет от средноазиатците няма .А и кой ли нормален човек ще отиде за смешните и постояно падащи копейки да работи. По нисък курс на рублата има ло ли е.Чо това съдете рубладжий.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тази разплетена дамаджана въобще

    7 2 Отговор
    Акъл няма! Айде оди да се губиш Лондон фог!
  • 21 дейвид сергеевич

    6 1 Отговор
    как започва шампионска лига? с логото на газпром.
    какво пише на фланелките на най-големите футболни отбори? емирейтс,дубай,етихад,.....собствениците кои са?

    европейците сме едни ревящи бебета искащи да става кото те искат ама зависят от други напълно.

    къв е абрамович и де си пере парите? в англия. собственик на отбор. други собственици са араби. къв е псж? де са му силните френски спонсори? ко става с милан? китай ??? ко стаава със силна европа, с концерните и? всички свежи пари са от араби и китайци...............и газпром.
  • 22 Петър Папазов

    2 7 Отговор
    Тук един неутрален пита защо в Русия нямало емигранти.За сведение съобщавам че Русия дели 2място (през годините е и трета) в света по брой на емигрантите с Канада след САЩ.
  • 23 РЕФЕР

    5 2 Отговор
    И аз ги мразя теа ингличани ,почвам . : егати дебелите тюфлеци ше ми ядат от сутрин до вечер хиляда вида салами и кифтета,ай шеги ..... ще ми пиат хиляда вида питиета. Уууууу нек ядат буклуци , щом не са садили чесъня и лукя. Ииииии глезлльовци разполагат много паунди . Да спра че , ми се пие едно уйски
  • 24 Подлога

    4 3 Отговор
    Какво значи "и Лондон" като Лондон е ехото на Вашингтон. Безгласна държава подчинена на белия дом. Отнякога голяма държава превърнала се в американски сателит. Ако в белия дом кихнат англичаните хващат настинка....
  • 25 Любомира

    1 2 Отговор
    трагедията в света е ,че държави мислещи се за миролюбиви и дълбоко страдащи за човешкия живот са управлявани от болни мозъци, които все повече граничат с шизофренизъм
  • 26 ЧичиСкручи

    2 2 Отговор
    Проклета английско-плямпаща сган! Къде ли не търсиха и предизвикваха поводи за намеса и дано си го получат.
  • 27 Гого

    2 2 Отговор
    Що не се разкарат тези дебели и алкохолизирани Англичани само говорят празни приказки.
Новини по държави: