Отидете към основна версия

1 612 5

Косово зове Вашингтон да реши проблема със Сърбия

  • косово-
  • сащ-
  • сърбия

От там смятат, че Брюксел не може да се справи с въпроса

Снимка: БТА/AP

„Брюксел не може да реши въпроса между Косово и Сърбия.“ Това заяви лидерът на Алианса за бъдеще на Косово Рамуш Харадинай, цитиран от B92.

“Чудя се защо Вашингтон не се върне на Балканите. Те знаят как да решат въпроса между Сърбия и Косово. Ако не дойдат да ни помогнат, не би трябвало просто да стоят и да гледат. Трябва да си свършат работата. Ние не можем да чакаме.

Да не забравяме, че Косово все още фигурира в конституцията на Сърбия. Защо тогава те не въведат точка за разселените албански граждани, които някога са живели там. Това е друга гледна точка“, заяви Харадинай.

Напрежението между двете страни ескалира през последните седмици. Това стана след обявени заявления за готовност за обединение между Косово и Албания. Сърбия категорично осъди тези изказвания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Косово ще има армия до края на годината

    Бившият командир от Армията за освобождение на Косово (АОК) и кандидат за премиер Рамуш Харадинай обеща косовската армия да бъде създадена до 90 дни с ...
    23.05.2017
    1 513
    3
  • Сърбия предпочита Русия и Китай

    Сръбското правителство реши да създаде Национален съвет за сътрудничество с Русия и Китай, съобщава днес в. "Политика", цитиран от ТАСС. Реш ...
    20.05.2017
    6 356
    28