23 Май, 2017 16:27 1 464 3

Косово ще има армия до края на годината

  • косово-
  • армия-
  • рамуш харадинай-
  • армия за освобождение на косово

Войската ще бъде създадена до 90 дни след формирането на правителството, обеща Рамуш Харадинай

Косово ще има армия до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият командир от Армията за освобождение на Косово (АОК) и кандидат за премиер Рамуш Харадинай обеща косовската армия да бъде създадена до 90 дни след формирането на правителство, предаде ТАСС.

В интервю за косовската телевизия Харадинай каза, че ще успее да убеди местните сърби, че в техен интерес е Прищина да има армия, защото те живеят в тази страна. Когато има сигурност за всички, има и за сърбите. Ако те не го разбират, ще им го обясня както трябва, заяви той.

Евентуалният бъдещ премиер каза, че е говорил по въпроса за формирането на армия със съюзниците на Косово, които държат това да стане чрез внасяне на поправки в конституцията, и добави, че това е възможно да се направи.

Косовският президент Хашим Тачи насрочи парламентарни избори на 11 юни, след като парламентът гласува недоверие на правителството на Иса Мустафа. В предизборната кампания се формираха две коалиции, наричани "коалиция на пистолетите" и "коалиция на розите", отбелязва ТАСС.

Първата е съставена от бивши членове на АОК, които предложиха за премиер Рамуш Харадинай, а втората - от по-умерени привърженици на демократичното развитие на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОА

    2 0 Отговор
    Няма разфасоване на хора за "донори". Закъсаха го и с наркотиците.
    Време е това да се "поправи".
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    И Енвер Ходжа да възкресят, тази си е. От маймуни нищо не става
  • 3 Някой си

    1 0 Отговор
    СAЩ създaде терористичнaтa държaвa Косово,мръсни крaвaри!