Last news in Fakti

15 Май, 2017 08:38 1 576 5

Косово зове Вашингтон да реши проблема със Сърбия

  • косово-
  • сащ-
  • сърбия

От там смятат, че Брюксел не може да се справи с въпроса

Косово зове Вашингтон да реши проблема със Сърбия - 1
Снимка: БТА/AP

„Брюксел не може да реши въпроса между Косово и Сърбия.“ Това заяви лидерът на Алианса за бъдеще на Косово Рамуш Харадинай, цитиран от B92.

“Чудя се защо Вашингтон не се върне на Балканите. Те знаят как да решат въпроса между Сърбия и Косово. Ако не дойдат да ни помогнат, не би трябвало просто да стоят и да гледат. Трябва да си свършат работата. Ние не можем да чакаме.

Да не забравяме, че Косово все още фигурира в конституцията на Сърбия. Защо тогава те не въведат точка за разселените албански граждани, които някога са живели там. Това е друга гледна точка“, заяви Харадинай.

Напрежението между двете страни ескалира през последните седмици. Това стана след обявени заявления за готовност за обединение между Косово и Албания. Сърбия категорично осъди тези изказвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски гении

    17 1 Отговор
    На Вашингтон не му стиска, а и не му пука особено за Косово. Там вече разбраха че ситуацията е доста по-различна отпреди 20 години, освен тва в региона няма петрол, злато, диаманти или нещо друго ценно заради което да си заслужава краварчетата да се размърдат. Тъй че май мръсните шиптъри тоя път ще ядат дървото.
  • 2 България и Македония са едно.

    8 2 Отговор
    Албанците са много мръсен народ.

    Коментиран от #4

  • 3 Morgoth

    6 1 Отговор
    Косовари е редно да разберат и да се примирят с факта, че Вашингтон не дойде да им помага, а да разбие една изкуствено създадена страна, която към този момент следваше политиката на Кремъл.
    През Тръмпа им е на Вашингтон за алабанците и за Косово. Единствения начин да се реши проблема без война е ако и двете държави влезат в ЕС. Но това няма да стане лесно, защото тръгнат ли на там Сърбия ще е първа и Косово ще влезе в ситуацията на Кипър - да иска обединение не с Албания, а със Сърбия, но от там да им показват среден пръст.
  • 4 Марчо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "България и Македония са едно.":

    Така е, но "братята" сърби не падат по долу от тях !
    https://fakti.bg/bulgaria/237365-15-mai-1917-g-bosilegradskoto-klane
  • 5 ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ

    6 1 Отговор
    Балканите са не спокойно място за живеене, и всеки го знае.що се отнася до : мръсен народ, всеки балканец може да погледне в огледалото, и да открие : имамаме ли разлика.