Отидете към основна версия

1 854 1

Румъния задържа звезда от НБА (ВИДЕО)

  • енес кантер-
  • румъния-
  • нба-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • фетхуллах гюлен

Турският паспорт на Енес Кантер се оказал анулиран по политически причини

Снимка: БТА/АР

Баскетболист от Оклахома сит Енес Кантер скандално не беше допуснат да влезе в Румъния. Причината е, че турският му паспорт е бил анулиран. Това предаде "Ройтерс", позовавайки се на граничната полиция на северната ни съседка.

Кантер, който играе с голям успех в NBА, отдавна е последовател на живеещия в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен, за чието екстрадиране настоява турският президент Реджеп Ердоган.

Баскетболистът написа преди това в Туитър, че румънската полиция го е задържала на летището в Букурещ. Той качи снимка и видеоклип, в който разказва какво се е случило.

"Знаете, причината за всичко, разбира се, просто политическите ми възгледи", обяснява Кантер в социалната мрежа.

Румънската полиция публикува изявление, в което посочва, че на гишето за граничен контрол е било установено, че паспортът на Кантер е невалиден, тъй като е бил анулиран от издалата го държава. Баскетболистът отпътува за Лондон, а вече се завърна в САЩ.

Миналата година турски вестници публикуваха написано на ръка писмо, подписано от бащата на Енес Кантер - Мехмет, който се отрича от сина си и го обвинява, че е "хипнотизиран" от движението на Гюлен. Баскетболистът скъса отношения със семейството си и обяви пред стотиците хиляди свои последователи в Туитър, че остава привързан към проповедника и неговото движение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: