Отидете към основна версия

3 076 4

Резултатът от танц с мечове

  • иран-
  • танц-
  • катар

Иран призова за диалог в Близкия Изток

Снимка: БТА/АP

Иран призова за диалог в Близкия Изток, съобщи „Ройтерс“.

По-рано днес група арабски страни прекратиха дипломатическите си връзки с Катар, след като Саудитска Арабия обвини страната в подкрепа към тероризма.

Дипломатически отношения бяха прекъснати от Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Египет. По-рано Либия също обяви, че ще санкционира страната.

В същото време Саудитска Арабия забрани на катарски самолети да минават през нейна територия. Допълва се също така, че на всички търговски и частни саудитски въздушни оператори ще им бъде наложена забрана да оперират в Катар.

„Приключи ерата на прекратяване на отношения и дипломатически връзки. Така няма да бъде решена кризата в Близкия Изток. Всичко това е предварителен резултат от един продължителен танц с мечове. Така няма да решим проблемите си. Тези държави трябва да започнат диалог. Няма друго решение“, заяви иранският президент Хасан Рохани.

Той визира и последната визита на президента на САЩ Доналд Тръмп в Саудитска Арабия.

Арабските страни обвиняват Катар, че снабдява основни терористични организации с оръжие. От страната започват икономически контра мерки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Катар изплатил $ 1 млрд. на терористи

    Властите в Катар ас платили $ 1 млрд. на терористи като откуп за отвлечени членове на кралското семейство в Ирак, съобщи Financial Times. Парите са ...
    06.06.2017
    4 886
    9
  • Кувейт зове Катар за сдържаност

    Емирът на Кувейт Сабах ал Ахмад ас Сабах е провел телефонен разговор с лидерът на Катар Тамим бин Хамад ал Тани, съобщи KUNA. Емирът на Кувейт е на ...
    06.06.2017
    2 219
    2
  • Един за всички, всички срещу Катар

    Саудитска Арабия и кралство Бахрейн скъсаха дипломатическите отношения и затвориха границите си с Катар, предаде "Ройтерс". Саудитска Ара ...
    05.06.2017
    4 392
    6