Отидете към основна версия

10 952 46

Да натирим бежанците в Източна Европа

  • ска келер-
  • бежанци-
  • източна европа

Зелените в ЕП призовават, ако е нужно, страните да бъдат принуждавани да приемат бежанци

Снимка: Wikipedia

Лидерът на Зелената партия в Европейския парламент Ска Келер призова бежанци да се настаняват в Източна Европа, дори и на сила ако е нужно, съобщи германското издание „Focus”.

Тя е предложила да препрати цяло сирийско село в Латвия например. По този начин според нея ще се улесни интеграцията на бежанците.

„"Идеята със сирийското село е възможност, която може да бъде използвана. Например в ситуации, при които бежанците не искат да отидат в страна, където няма други търсещи убежище“, коментира германският политик.
Тезата на германския евродепутат е , че опцията трябва да бъде обсъдена, въпреки съпротивата на страните от Източна Европа, и ако е необходимо – тези държави дори трябва да бъдат принудени да приемат идеята.

„Отказът за прием на бежанци нарушава правото на ЕС“, заяви Келер.

ЕС вече започна процедура по санкциониране на Полша, Чехия и Унгария, заради отказа им да приемат бежанци по квотната система. Четирите страни отхвърлих обвиненията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Да намажем ските на Ска Келер

    Национален Фронт за Спасение на България (НФСБ) протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политич ...
    09.02.2018
    2 416
    13
  • Полша: Не сме длъжни да приемаме мигранти

    Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своят ...
    01.07.2017
    3 985
    22
  • ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция

    Страните от ЕС са приели пет пъти повече мигранти от Турция, в сравнение с първоначално договореното по споразумението за бежанци, подписано с правите ...
    27.06.2017
    2 145
    4
Новини по държави: