Last news in Fakti

1 Юли, 2017 16:36 3 976 22

Полша: Не сме длъжни да приемаме мигранти

  • полша-
  • варшава-
  • ярослав качински-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ес

Ние не сме експлоатирали други страни, заяви Ярослав Качински на конгрес на управляващата партия

Полша: Не сме длъжни да приемаме мигранти - 1
Снимки: БТА/АР

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност, каза днес лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, цитиран от ТАСС.

Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем "не", заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Според него също така "става дума не само за тероризъм, а и за обикновена сигурност".

Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот, каза той, като подчерта, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Полша: Не сме длъжни да приемаме мигранти

Лидерът на "Право и справедливост" заяви също, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм, посочи той.

Качински посочи също, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а "отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение". Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Пейо

    69 3 Отговор
    Браво,това е отговор на държавник,а не като оня банкянски,който само се снишава и чака какво ще кажат "началниците" :)
  • 2 1234

    63 2 Отговор
    БРАВО ,един да има смелостта и да каже истината.Защото едни ядоха баницата,а сега всички да плащат .Който е грабил от африканските народи да си тегли последствията.Крадете ,използвате природните богатства на другите държави,после ги каните да дойдат при вас,а след това ги разпределяте по всички държави .БРАВО НА КАЧИНСКИ,че се опълчи на тия тарикати и използвачи.Нашите не смеят да се обадят.
  • 3 Време разделно

    44 3 Отговор
    Време е да поискаме Турция да ни плати компесации за 500-те години турско робство. Унищожаване на държавата ни, народа ни и връщането ни и задържането ни в развитието. И може би от Индия, че са ни пратили циганите.
  • 4 дядо Любен

    25 2 Отговор
    На това в цивилизования свят,му казват позиция на гражданското общество!Поляците много отдавна узряха,премахнаха последствията от комунистеческия режим...и сега вече,спокойно могат да предявят претенция към авнопоставените-ЕВРОПА!
    Когато и тук се случи същото,ще можем да изразим по подобен начин нашето твърдо мнение и да обърнем внимание на силните в ЕС да ни приемат серионо...!А дано...ама,на дали...!Докъто комунистическите незаконно родени управляват....абе,просто ходете на плаж и се радвайте на бардака окло себе си!Жалка картина е това тук!!!!
  • 5 кмета

    26 1 Отговор
    Браво за достойната позиция на поляците браво и на унгарците и Орбан пак за същата позиция.Викаха ни във Вишеградската четворка но нашите се държат за полата на баба Меркел.Тръгнал е към разпад ЕС и това е и каквото и да правят не могат силово да накарат страните за някакви тяхни безумни решения оше не е дошъл Новия им световен ред рано е а те бързат !!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Антон

    26 1 Отговор
    Браво!
    Страхотно изказване на политик , който заслужава да бъде такъв. Думи на място и право в десетката.
    А нашите нашите....., питайте го за магистралата. Ток друго не знае
  • 7 дядо Любен

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "кмета":

    Имам чувството,че пак изтрваме влака...ако се допусне това,Германия ще е първата страна,която ще ни бие шута!Едва и понасят вече...вярвайте,че е така!!В омента,в който се намери макар и временно решение на нашествието на мигранти,бате ви Бойко,ще се чуди от къде му е дошло!Жалко за хората,които все още наивно вярват,че нашият глас се чува....
  • 8 стоян георгиев

    4 23 Отговор
    за съжаление централноевропеиските държави показаха че не са се оттървали от комунизма.поляците могат с милиони да ходят в германия или англия ,но като доиде време да носят и тежестта да си в ес се отказват.само за пояснение на феновете на полската капсулизация.българия граничи с турция и зоната на бежанците и без полска помощ ще сме в по-голям риск.тва е все едно сега ес да каже че полша сама трябва да се оправя с путин.

    Коментиран от #15, #18, #19, #21

  • 9 ФРЩ

    12 1 Отговор
    Дано се събудим и ние. А Б.Б. в кафата за боклук с главата на долу.
  • 10 Шаран БГ

    17 0 Отговор
    Чехия, Унгария и Полша имат РЪКОВОДИТЕЛИ , които мислят за своите народи, за доброто им!Спомнете си го нашия, как даваше акъл на чехите в техния парламент, че "когато имат българските пенсии и заплати, тогава ще се оправят" Коментарите са излишни.....!!! От днес имаме нови цени на жизнено-важни неща : ел.ток, газ, топлинна енергия! Защото минималните пенсии стават месечно от 90 евро. Ха да са ни честити !!
  • 11 ДЛЪЖЕН СИ И ОЩЕ КАК

    2 2 Отговор
    А да пращаш команосиси да воюват в тяхните страни и разбихте държавите им СИ ДЛЪЖЕН а да поемеш отговорността до края НЕ СИ ДЛЪЖЕ? Нали затуй БОМБИМЕ И ГИ СЪСИПАХМЕ ЗА ДА ГИ НАПРАВИМ СВОБОДНИ, ЩАСТЛИВИ, ДЕМОКРАТИЧНИ И ЦИВИЛИЗОВАНИ. А СЕГА ЦИВИЛИЗОВАЙ ! Каква работа имаме и ние там, та сега го лъскаме с раздразнение и отвръщение ама го лъскаме щем неще.
  • 12 ОТКРЫТА ЛИНИЯ

    9 0 Отговор
    Защо Президента и Председателят на МС не излязат като Путин на откри ефир по телевизията и не говорат с народа? ЗАЩО, нали са се баш бая акъллии и пеливани, а? Ко стана с мъжките ин гласове та са тъй тихи и свенливи като сгранчена мома в плевнята, глса и дишането им не се чуват.
  • 13 Кака Гинка

    13 0 Отговор
    Браво на тях,ами ние? Току виж сме взели и техния дял, само да щракнат с пръсти от Брюксел.Винаги сме си били такива: по комунистическо време те пак се опъваха и създаваха проблеми на СССР за разлика от нас, най-верните и послушните.Сега пак сме си същите...

    Коментиран от #16

  • 14 Гост

    2 0 Отговор
    Браво, Холерата ме изненада приятно.
  • 15 Барчо

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Сам казваш, че са ходили да работят поляците в Германия. Работили са в тези области в които германеца не му се работи и са били роби, както и сега. Работиш повече от германеца, но ти се плаща в пъти по-малко от него. Така че не са длъжни да носят отговорност за чужда простотия. Тези икономически бежанци са в Европа, защото не могат нищо да правят, освен да лежът и да пърдът. Българина поне казва, че може да копа, а може и да не копа. Те и това не могат. Не познавам някой от моя град, който да е причина за войната в Сирия, Ирак, Иран или която и да е чалмарска държава. Откъде накъде ние сме длъжни да ги издържаме? Всяко евро, което отива по линия на бежанците е излязло от НАШИЯ ДЖОБ. Парите в ЕС идват от джоба ни, а не от космоса!!! Съгласни сте да издържаме бежанците, защото си мислите, че плащат другите, но не е така. Най-добре ще го разберете ако си вземете 5-6 в къщи и започнете да ги храните от собствения си джоб и да ги издържате с всички подробности. Те си направиха войната, а ние ще ги издържаме тези дерибеи. Ако беше потоп, пожар, земетресение или някакво природно бедствие е нещо друго. Никой не е виновен и сме длъжни да помогнем. Но те да си играят на война и ние да плащаме за това, трябва да сме малоумни за да се съгласим.

    Коментиран от #17

  • 16 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Гинка":

    Каке, не дърпай дявола за опашката, че ще стане еднаааааааа....
  • 17 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    барчо ,кви простотий пишеш ,направо се чудя как въобще функционираш.поляците взимат същите пари в германия като немеца,така е по закон.отиваш вадиш разрешително за работа и се вклиучваш в пазара на труда .няма никакви роби.може да го направиш и ти.освен това поляците шмекеруват с помощи и обезщетения и го правят в големи размери.в твоя град барчо сте в европеиския съюз ,поляците също,а тва е съюз на държави дето имат общи правила като тези за движение и търговия както и за обща сигурност.сега кво ти казват на теб и твоя град поляците.те ти казват вие ще ни помагате за нашата сигурност която е с проблеми откъм русия ,а ние няма да ви помагаме за вашата сигурност която е с проблеми от турция ,а именно бежанците.ти обаче вместо да се възмутиш им ръкопляскаш.после се чудиш що ти дават наи-лошата и нископлатена работа :)))))))!има проблем в близкия изток свързан с глобалните проблеми на мюсулманството .там текът процеси подобни на тези от 50 те когато се освобождаваха от колониалните си зависимости.воините са свързани с тези процеси и оплетени .европа за да устои трябва да е единна и да не променя своите принципи.за съжаление новата кръв не познава тези принципи и гледа на ес като на банкомат без ангажименти.
  • 18 Бай Ганю МЪДЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    пак ли ти ве?
  • 19 Бай Ганю МЪДЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    пак ли ти ве?
  • 20 Кирил

    1 5 Отговор
    Какаво го бравосвате. Тези са фанатици. Никоя страна не били експлоатирали. Ами подкрепата за престъпниците в израел е точно това Тъпочински. Индиректна подкрепа към геноцидът в БИ и Африка. И какъв Хитлер те гони бе Тъпочински. Та той е от вашите, бре! Също както и Ягода е евреин до мозъка на костите си.
    Предствете си го само , ЦЯЛ ПЛЕНУМ, за да напомнят за лъжата на хилядолетието. На мен отдавна ми омръзна.
  • 21 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    За разлика от нас, Полша няма граница с Русия и това което сте написал е неправилно ! Пред Полша на изток има добре изграден фронт от други държави.
  • 22 filo

    1 0 Отговор
    Подкрепям изцяло Качински и се обявявам изцяло срещу политиката на гейовете в ЕП и ЕС за ислямизиране на Европа. Какво да кажа за изпедерастяването след като ЕС се управлява от п...ли. Иначе наистина Полша е първата страна да отпор на Хитлер, но много слаб е бил този отпор.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания