Отидете към основна версия

1 920 4

Меркел захапа Вашингтон

  • ангела меркел-
  • г-20-
  • вашингтон

Тя отново защити споразумението за климата

Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че усилията в борбата със измененията в климата са неотменими, съобщи „Блумбърг“.

Тя говори преди срещата на Г-20. Германският канцлер отхвърли излизането на Великобритания от ЕС и отправи критики към президента на САЩ Доналд Тръмп.

„Преговорите на срещата в Хамбург ще са трудни. Светът стана по-малко сплотен. Раздорът е очевиден, но не би трябвало да говорим за конфликт. Няма как световните проблеми да бъдат решени с изолационизъм и протекционизъм. Сътрудничеството е единственият отговор, с който можем да решим настоящите проблеми. Европа е по-решена от всякога да постигне успех с климатичното споразумение от Париж“, заяви Меркел.

Меркел подчерта пред Бундестага, че позициите на Вашингтон в областта на търговията и околната среда нямат връзка с реалността и с все по-глобализиращия се свят.

Срещата на Г-20 ще се проведе в Хамбург. Това ще стане между 7 и 8 юли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Берлин: САЩ вече не са ни "приятел"

    Управляващите консерватори на германския канцлер Ангела Меркел се отказаха от термина "приятел", характеризирайки отношенията със САЩ. Това ...
    04.07.2017
    3 774
    14
  • Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

    Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел за това, че не проявява по-голяма твърдост към американския ...
    02.07.2017
    1 715
    3
Новини по държави: