2 Юли, 2017 13:29 1 693 3

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

  • германия-
  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • хдс

Трябва ли да правим отстъпки на Тръмп, на Ердоган, на Путин?, попита лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел за това, че не проявява по-голяма твърдост към американския президент Доналд Тръмп, предаде DРА.

Канцлерът рядко смее да влиза в конфликт с американския президент. Досега тя винаги остава само на теория, каза Шулц в интервю за германската преса.

Не можете от време на време да отговаряте на един президент с ясно "не". Аз бих казал на Тръмп: Вашите разсъждения за военно увеличение, което не е оправдано от нищо, не са наши, заяви той.

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

Шулц е основен съперник на Меркел за канцлерския пост на парламентарните избори през септември. Първоначалното въодушевление от неговата кандидатура отслабва, а социалдемократите сега изостават от консерваторите на канцлера с двуцифрена разлика в проучванията на общественото мнение.

Шулц каза, че критиките му са насочени не само срещу Меркел, а и срещу другите лидери, които ще участват в срещата на Г-20 в Хамбург следващата седмица.

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

Срещата на Г-20 ще бъде среща на необвързващите заявления. Демократичните правителства би трябвало да се запитат дали искат да подписват документи с минимално съгласие с автократи. Вместо това те би трябвало ясно да се отличават в защитата на климата, в миграцията и политиката за развитие, заяви той.

Трябва ли да правим отстъпки на Тръмп, на Ердоган, на Путин? Не, попита в заключение Шулц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Флекса

    4 1 Отговор
    Да втвърдява!
  • 2 Гост

    5 5 Отговор
    Да! Меркел трябва да е по твърда спрямо тоя ненормален кравар. Дипломатичността и добрия тон спрямо това невъзпитано постоянно плямпащо глупости и сеещо омраза същество са меко казано неуместни! Най хубавото нещо в него както каза Берлускони е жена му :)
  • 3 юрист

    2 0 Отговор
    Самата меркел извърши множество нарушения на германската конституция и би следвало да претърпи процедура по импийчмънт. Освен това-тя инициира противоправното и незаконно приемане на нелегални имигранти от държави- членове на ЕС, който са различни от германия. За мен меркел е унищожителката на Европа и на европейските държави и трябва да й се търси отговорност като германски канцлер в СЕС/ Съда на ЕС/.
Новини по държави: